Etikos sargai pripažino LEU rektorių pažeidus įstatymą | kl.lt

ETIKOS SARGAI PRIPAŽINO LEU REKTORIŲ PAŽEIDUS ĮSTATYMĄ

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) rektorius Algirdas Gaižutis pažeidė įstatymų reikalavimus deklaruoti interesus, nes tai padarė tik praėjus ketveriems metams nuo darbo šiose pareigose pradžios, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Komisija dėl interesų nedeklaravimo taip pat priėmė nepalankius sprendimus dėl trijų LEU tarybos narių – Gražinos Drėmaitės, Mišos Jakobo ir Ramutės Mečkauskienės.

VTEK nustatė, kad A.Gaižutis rektoriaus pareigas eina nuo 2013-ųjų kovo, jis viešųjų ir privačių interesų deklaraciją turėjo pateikti per mėnesį, tačiau tai padarė tik šiemet kovą, VTEK jau pradėjus tyrimą.

Kreipimesi į komisija taip pat buvo pateikta informacija, jog A.Gaižutis pasirašė LEU sutartį su Lietuvos olimpine akademija, kur tuo metu dirbo jo sūnus.

Dėl šio epizodo VTEK tyrimą nutraukė, kadangi dėl galimo pažeidimo sukako trejų metų senaties terminas.

Komisija taip pat atliko tyrimą dėl septynių LEU tarybos narių bei konstatavo, kad įstatymus pažeidė trys iš jų – G.Drėmaitė, M.Jakobas ir R.Mečkauskienė.

Pasak VTEK, LEU tarybos nariai neturi administravimo ar viešojo administravimo įgaliojimų, todėl jiems savaime netaikomos prievolės deklaruoti interesus. Tačiau minėti trys asmenys tai padaryti turėjo dėl kitų einamų pareigų: G.Drėmaitė buvo ir Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininkė bei narė, M.Jakobas tuo metu ėjo Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktoriaus, o R.Mečkauskienė – Vilniaus Viršuliškių progimnazijos direktorės pareigas.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą pažeidę valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys vienerius metus negali būti skatinami.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS