G. Jacka lengvai Kurhauzo neatiduos | kl.lt

G. JACKA LENGVAI KURHAUZO NEATIDUOS

Po to, kai buvo nacionalizuoti jo šeimai priklausantys Kurhauzo pamatai, Palangos verslininkas Gediminas Jacka neketina nuleisti rankų. Jis nusiteikęs bylinėtis Europos teismuose dėl teisės į savo nuosavybę.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimu Jackų šeimai priklausanti medinė Palangos kurhauzo dalis turi būti perimta valstybės nuosavybėn. Taip nuspręsta birželio pabaigoje.

Teismo nutartyje taip pat nurodoma, kad už paimamą turtą Jackoms priteisiama 10 tūkst. eurų kompensacija, tačiau iš Jackų kaip žala už kultūros vertybės nepriežiūrą valstybei priteista 29 tūkst. eurų.

Netrukus po teismo sprendimo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus kurorto savivaldybės vardu raštu kreipėsi į Vyriausybę prašydamas perduoti medinę Kurhauzo dalį Palangos savivaldybei.

Esą perėmus minėtą turtą, nedelsiant būtų imamasi priemonių, kad beveik prieš 15 metų sudegusi ir sunykusi kultūros vertybė būtų restauruota ir vėl tarnautų visuomenės poreikiams.

Jau dėliojami planai, kaip ir kas bus padaryta, tačiau G.Jacka mano, kad su juo buvo pasielgta neteisingai, todėl advokatai ruošia kasacinį skundą.

"Šiuo atveju buvo įvykdyta nacionalizacija, o tai yra privati mūsų nuosavybė. Mums nesuteikė teisės jos atstatyti. Nuolat buvo paskirti areštai, neišnuomojo žemės. Kaip bendraturčiams Palangos savivaldybė nedavė sutikimo, kad atstatytume savo Kurhauzo dalį, Kultūros paveldo departamentas neišdavė sąlygų. Dėl to kreipėmės į teismus. Teismai bylas sustabdė, nes paskutinis paveldosaugininkų atsakymas buvo, kad jie ruošiasi mus paduoti į teismą dėl nacionalizavimo", – dienraščiui teigė G.Jacka.

Čia juk ne komunistinė valstybė, čia – ne Šiaurės Korėja.

Jo manymu, Lietuvos teismai pasielgė neteisingai, ir savininko pareiga yra skųsti tokį sprendimą. Aukščiausiasis Teismas turi teisę nepriimti kasacinio skundo, tačiau Lietuva, anot verslininko, yra teisinė valstybė ir tokios nacionalizacijos neturėtų būti vykdomos.

"Mes sieksime, kad Lietuvoje nebūtų nacionalizuojamas turtas, čia juk ne komunistinė valstybė, čia – ne Šiaurės Korėja", – pabrėžė G.Jacka.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vardas*

Jusu namai irgi valstybes nuosavybe ir priklauso visiems. Sovietmetis? Noriu atemiau , noriu neatidaviau??

JO

Kurchauzas priklauso valstybei visos Lietuvos piliečiams

Zydas

vis dar liko galvose raudonsnukiu komuniagu ir ruzavu komcomolcu meslas galvelese,kad viskas bendra,kad galima seimas istremti i lagerius siberijose,o turta nusavinti.Grynas meslas Lietuvoje,kur pasaulio zydai ziuri,kad siaubia nacionalizatoriai Lietuvoje,juk praejo vagiu laikas,o dar ne Sventosios uostas -pinigai isisavinti,uosto nera,niekas nesedi.lai ismusa valstybe is Lietuvos vagiu isisavintus pinigus uz Sventosios uosta ir zmogeliui sumoka kiek vertas jo turtas Palangoje ir taskas,nereikes mums mokesciu moketojams moketi uz pralosta teisma Strasbure.Geda komcomolcams ir komuniagoms...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS