Gyvenimu Lietuvoje patenkinti vis daugiau gyventojų | kl.lt

GYVENIMU LIETUVOJE PATENKINTI VIS DAUGIAU GYVENTOJŲ

Gyventojų, besidžiaugiančių gerėjančiu gyvenimu, šalyje daugėja.

Per pastaruosius metus 3 proc. padaugėjo gyventojų, patenkintų tuo, kaip reikalai klostosi šalyje. Atitinkamai per metus sumažėjo gyventojų, nusivylusių demokratijos veikimu Lietuvoje. Demokratija nepatenkintų žmonių sumažėjo 5 procentais.

Sausio mėnesį keturi iš dešimties (40 proc.) apklaustų suaugusių šalies gyventojų atsakė, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje, jų nuomone, krypsta į gerąją pusę. Visgi pusė (50 proc.) respondentų gerėjančio gyvenimo sako nejaučią ir maną, kad reikalai šalyje blogėja.

Atliktų apklausų duomenimis, gyventojų dalis, kuri mano, kad reikalai šalyje klostosi tinkama linkme, nuosekliai daugėja.

Sausio 23-vasario 3 dienomis atliktos apklausos rodo, kad, lyginant su respondentų atsakymais prieš metus (2018 metų vasarį), nepatenkintų demokratijos veikimu sumažėjo 5 procentiniais punktais. Prieš metus tik 37 proc. manė, kad reikalai šalyje gerėjo, ir 55 proc. - kad blogėjo.

Kaip rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa, vasario pradžioje daugiau nei pusė (50 proc.) apklaustų šalies gyventojų buvo nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija.

Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje yra nepatenkinti vyrai, vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu, pensininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, kairiųjų pažiūrų respondentai.

Kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę, dažniau patenkintas jaunimas iki 30 metų (55 proc.), didmiesčių gyventojai (45 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (47 proc.), besimokantis jaunimas (58 proc.) bei specialistai ir tarnautojai (45 proc.), dešiniųjų pažiūrų respondentai (54 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Čia turbūt labai patenkinti tie kandidatai į savivaldybes, kur skelbiamose pajamų ir mokesčių lentelėse matosi, kad pajamos apie 3 milijonus, išlaidos veikloje irgi 3 milijonai, todėl jokių mokesčių nemoka, mokesčių 0, nes pelno nėra. Ir dirba toliau, metai iš metų, dirba be pelno, su milijoninėm apyvartom ir ES parama, ūkininkai atseit. Kas nebūtų jų vietoje laimingas. Nebūtų pelno, nedirbtų, tiesiog įstatymai jiems leidžia nuslėpti pajamas.

Anonimas

Jo jo patenkinti.Paziurek i veideli ir suprasi.

zelemunčikas

Panašu,kad Žiegždrių psichuškės palatas užpildysime dar iki rinkimų pabaigos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS