Ilgasis savaitgalis Palangoje: į jūrą – „ruoniai“, iš jūros – stintos | kl.lt

ILGASIS SAVAITGALIS PALANGOJE: Į JŪRĄ – „RUONIAI“, IŠ JŪROS – STINTOS

Vasario 14 dieną Palangoje iš jūros bus traukiamos stintos, o į jūrą suplūs „ruoniai“ – čia jau tradicinės pajūrio šventės „Palangos stinta 2015“ ir „Palangos ruonis 2015“.

Šventės „Palangos stinta“ Palangos J. Basanavičiaus gatvėje rengiamos net nuo 2003-ųjų metų, pagrindinis akcentas – agurkais kvepianti stinta. Jos šiais metais paragauti bus galima daugiau nei trisdešimtyje kavinių, o gatvėje šviežia stinta ir rūkyta žuvimi prekiaus ir 34 žvejai, rašoma pranešime spaudai.

Be įvairiais būdais paruoštos ar šviežios žuvies, šventės lankytojų lauks ir tautodailininkų mugė, kurioje savo dirbinius pristatys ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Kaliningrado srities menininkai.

Visą šeštadienį Lietuvos kurortas kvies ir į įvairias pramogas: nuo ryto ant Jūros tilto vyks stintų meškeriojimo varžybos, čia pat bus surengtas Stintų grilio čempionatas, Jūratės ir Kastyčio skvere skambės žvejų liaudies melodijos. Išalkę savo skrandžio talpumą galės išmėginti Stintų valgymo čempionate. O pasistiprinę stintomis visi bus kviečiami išmėginti jėgas bene populiariausiose šventės varžybose – inkaro laikymo rungtyje.

Kaip ir kasmet, šventę papuoš sveikuolių maudynės ledinėje jūroje – vasario 14-ąją Palangoje vyks ir kasmetinė šventė „Palangos ruonis“. Praėjusiais metais į Baltijos jūrą ties Palangos tiltu brido daugiau nei 200 sveikuolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS