Kalėjimų departamento vadovas: nuteistieji nutraukia bado streikus | kl.lt

KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO VADOVAS: NUTEISTIEJI NUTRAUKIA BADO STREIKUS

Bado akciją paskelbę nuteistieji masiškai atsisako šios protesto formos – Kalėjimų departamento vadovas Robertas Krikštaponis sako, kad iš maždaug 700 badavusių kalinių penktadienį liko apie 150.

„Alytuje badauja 98, tačiau skaičius neatspindi tikrovės, kadangi dalis nuteistųjų pavalgė savo turėto maisto ir nėjo į bendrą valgyklą, nes buvo sotūs. Preliminariai, kiek kalbėjau su direktoriais, Pravieniškėse yra apie 20 nuteistųjų, panašus skaičius Marijampolėje. Vilniaus pataisos namuose ryte buvo apie 10, Panevėžyje, Kybartų, Šiaulių pataisos namuose nėra badaujančių“, – BNS sakė R. Krikštaponis.

Kalėjimų departamento direktorius penktadienį lankėsi Marijampolės pataisos namuose, prieš tai šią savaitę jis bendravo su nuteistaisiais Alytaus, Pravieniškių pataisos namuose.

Išklausyti kalinių pageidavimai, skundai, tartasi dėl galimybių atsižvelgti į tam tikrus nuteistųjų siūlymus dėl dienotvarkių koregavimo, apsipirkimo sąlygų.

R. Krikštaponis tikina, kad ateityje bus skiriamas didesnis dėmesys „pasiūlymų aptarimui su nuteistaisiais“.

„Tačiau nuteistųjų teisių ir pareigų santykis turi išlikti proporcingas“, – pabrėžė departamento direktorius.

Kaliniai piktinasi vidaus tvarkos sugriežtinimais, be kita ko, numatančiais, jog iš nusižengusių nuteistųjų dienai paimama patalynė, taip pat apribotas per savaitę leidžiamas įsigyti daržovių kiekis, kai kurių gėrimų ir kitų produktų pakuočių dydžiai.

Ketvirtadienį teisingumo ministras Elvinas Jankevičius BNS tvirtino su kaliniais neketinąs derėtis ir neplanuojantis švelninti reikalavimų.

„Jokių derybų tikrai nebus. Kalėjimų departamento atstovai važinėja po įstaigas ir kalbasi su kaliniais, aš nematau, dėl ko turėčiau derėtis“, – ketvirtadienį BNS sakė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Ach, joneli, spjaudai į šulinį, paskui pačiam teks iš jo tą tavo maltą š. kabint.

Jonas

Nustokit suda male apie pensininkus,atrodo,kad Lietuvoje pensininkai is bado mirtu ar nuskare vaiksiotus .kai tik vagys ilenda pas koki pensininka tai be 20-18 tukstanciu neiseina.tai dar nieko nereiskia,kad yra nusigerusiu.cia jau ju reikalas.

Anonimas

Lai basauja nors dar 10 metu, mums nei silta, nei salta. Tegul dvesia degradai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS