Kitąmet į kariuomenę planuojama pašaukti daugiau karių | kl.lt

KITĄMET Į KARIUOMENĘ PLANUOJAMA PAŠAUKTI DAUGIAU KARIŲ

Kitais metais į kariuomenę planuojama pašaukti kiek daugiau karių, nei šiemet.

Šią savaitę krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pasirašė įsakymą, kad 2018 metais bus pašaukti 3800 jaunuoliai.

Šiemet kariuomenėje tarnauja arba rengiasi pradėti tarnybą kiek daugiau nei 3500 vaikinai ir merginos.

„Nuoseklus šauktinių skaičius didinimas yra viena iš strateginių užduočių tam, kad būtų parengta kuo daugiau aktyvaus rezervo karių, kurie, esant poreikiui, būtų mobilizuoti valstybės gynybai“, – BNS sakė krašto apsaugos ministro atstovė Vita Ramanauskaitė.

Kol kas visi šauktiniai į kariuomenę ateina savanoriškai.

Šaukimas Lietuvoje grąžintas 2015 metais, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione. Vyriausybė yra numačiusi įvertinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kai

buna valdzios rinkimai, eikite ir issirinkite normalia valdzia, o nesedekite tipo Kiti balsuoja. O tai isrenkate vistagalvius kaip dabar kad tai ir zaidzia kara, erzina visus.

Bakis

Visus jaunuolius nuo 18-19 metų priklausančius partijai(nesvarbu kokiai, bet konservatorių, liberalų ir socdemų turi būti pirmieji)imti į armiją nedelsiant-tegul rodo pavyzdį Tautai!

Asilam

nikaip nedaeina ka jeigu karas tai kariaus ne žmones, o texnika.Pvz.ruskiu didžiausia kariuomenės rūšis vadinasi ,,kosmoso-raketinė".Tai kam mums tie kareivėliai, šauktinia?Aš tai noriu galvot ka gal valdžia po kariuomenės vardu formouja jėgos struktūras visuomenei prižiurėti.Dabartinė politika yr tokia ka galima savus piliečius žeminti, išnauduoti, stumti i varga ir tautos išnykima.Nieko tokio-loxelia iškentės...Bet ka gali žinoti...Rek valdžios valdžiai turet karines jėgos.O jei ateityje pvz.lobistą sugalvotų dar kokius aniems reikalingus darbo kodekso pataisymus?(na, galima dar ivesti i DK: ,,darbuotojas reikalui esant lieka nakvoti darbo vietoje", ar ,,nesutinkantis dirbti už maistą baudžiamas areštu ir pusės atlygio sumažinimu":DDDDDD)))Tuomet gal žmonelia ir šakes paimt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS