Kovai su patyčiomis – naujas įrankis | kl.lt

KOVAI SU PATYČIOMIS – NAUJAS ĮRANKIS

  • 1

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota nacionalinė socialinio saugumo kampanija „Už saugią Lietuvą“, bendradarbiaudama su „Vaikų linija“ ir atsakingu verslu, pristato mokiniams skirtą virtualų testą, kuris padės atpažinti netinkamą elgesį ir pasitikrinti, ar teisingai reaguojama į patiriamas ar stebimas patyčias.

Pasak šalies vadovės, patyčias galime sustabdyti, tačiau pirmiausia turime mokėti jas atpažinti ir žinoti, ką daryti su jomis susidūrus.

Teste pateiktos konkrečios kasdienės situacijos vaikams, kuriose galima atpažinti patyčias. Valstybės vadovės teigimu, dabar kiekvienas šalies vaikas atlikdamas testą gali pasitikrinti, ar nėra patyręs patyčių ir ar pats kartais nesielgia netinkamai.

Interaktyvus testas „Įveik patyčias“ sudarytas iš 10 klausimų ir 4-ių kiekvieno klausimo atsakymo pasirinkimo variantų. Atsakymus į klausimus padeda surasti žinomi veidai, kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai - krepšininkas Jonas Valančiūnas, laidų vedėja Beata Nicholson, atlikėjas Vidas Bareikis ir žurnalistas Richardas Jonaitis. Testas skirtas moksleiviams nuo 8 iki 13 metų, jį galima atlikti su mokytojo pagalba arba savarankiškai. Kiekvienas pabaigęs testą gauna įgytas žinias pažymintį diplomą.

Jau nuo antradienio, kovo 20-osios, testą galima rasti adresu uzsaugialietuva.lt/testas, taip pat prisijungus prie elektroninio dienyno TAMO.

Patyčių mastas Lietuvoje tebėra didelis - nuo jų kenčia kas trečias moksleivis. Prezidentės spaudos tarnyba primena, kad patyčių prevencija išlieka viena prioritetinių kampanijos „Už saugią Lietuvą“ veiklų. Prieš pusę metų įsigaliojo Prezidentės inicijuotos Švietimo įstatymo pataisos, įtvirtinančios švietimo įstaigos vadovo atsakomybę už patyčias, užtikrinančios prevencinių programų įgyvendinimą ir psichologinę pagalbą vaikams, jų tėvams ir mokytojams. Šiuo metu tokios programos jau yra įdiegtos ir taikomos 53-ose švietimo įstaigose.

Interaktyvus testas „Įveik patyčias“ - kovo 19-25 dienomis vykstančios nacionalinės iniciatyvos „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018“ dalis. Prie devintą kartą organizuojamos veiksmo savaitės įvairiomis veiklomis šiemet prisijungė didžioji dalis Lietuvos ugdymo įstaigų bei pusė šimto partnerių ir palaikančių organizacijų, siekiančių toliau keisti savo bendruomenių ir visos visuomenės nuostatas dėl patyčių ir mokytis tinkamo reagavimo į jas. Šių metų „Veiksmo savaitės“ šūkis - „Kurią pusę pasirinksi tu?“.

Palaikydama „Vaikų linijos“ veiklą, šalies vadovė jau trečius metus iš eilės savo 2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio skyrė šiai organizacijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

žvilgsnis iš šalies

kalbate apie patyčias , o va "dailininkė" viešai išsityčiojo iš seimo narės , lauksime konkrečių nacionalinės saugumo kampanijos "Už saugią Lietuvą" veiksmų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS