L. Pernavas nusprendė pareigūnus skiepyti nuo tymų: lėšų tikrai rasime | kl.lt

L. PERNAVAS NUSPRENDĖ PAREIGŪNUS SKIEPYTI NUO TYMŲ: LĖŠŲ TIKRAI RASIME

  • 9

Tymų protrūkis Lietuvoje paskatino nuo šios ligos skiepyti policijos pareigūnus. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sakė, kad vakcinoms bus rasta pinigų iš policijos biudžeto.

Policijos generalinis komisaras L.Pernavas antradienį pranešė, jog nuo tymų bus skiepijami pareigūnai. Kadangi policininkams dažnai tenka turėti kontaktą su įvairiais žmonėmis, tikimasi, kad skiepai padės apsisaugoti nuo pavojingos infekcijos, kuri pastaruoju metu vis pasireiškia įvairiuose šalies miestuose.

„Matydamas ir vertindamas situaciją šalyje, priėmiau sprendimą skirti lėšų policijos darbuotojų skiepams nuo tymų. Darbuotojų sveikata visuomet yra vienas svarbiausių prioritetų, todėl didelių ginčų dėl to nekilo. Man, kaip vadovui, pirmiausia rūpi kiekvieno policijos darbuotojo sveikata, todėl kartu su komanda priėmiau šį sprendimą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė L.Pernavas.

Jis pridūrė, kad pinigų vakcinai bus. „Tikrai rasime lėšų pasirūpinti savo darbuotojais bei užtikrinti nepertraukiamą policijos paslaugų teikimą gyventojams“, – sakė jis.

Tikrai rasime lėšų pasirūpinti savo darbuotojais.

Iki šiol nuo tymų buvo skiepijamas poliklinikų ir ligoninių personalas, kuris turi didesnę riziką nuo pacientų užsikrėsti tymų infekcija.

Buvo skelbta, jog vakcinų nuo tymų kai kur trūksta. Vaikams, kuriems skiepai numatyti pagal grafiką, bei asmenims, turėjusiems kontaktą su tymais užsikrėtusiais žmonėmis, vakcinų pakanka. Tačiau trūksta komercinių vakcinų, skirtų suaugusiems, kurie jau nebeturi imuniteto, galinčio apsaugoti nuo infekcijos. Tokiu atveju patariama vakcinų ieškoti kitose gydymo įstaigose, galbūt net vykti į kitus miestus, kur nėra tymų protrūkio ir skiepytis už savo pinigus.

Nuo šių metų pradžios Lietuvoje tymais susirgo 234 žmonės. Pernai per visus metus tymais Lietuvoje susirgo 30 žmonių. Toks tymų protrūkis stebimas pirmąkart po kelerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

O

Kokia nuomonė apie komercinius skiepus ? Iš kur jie gauti? Ne iš Kinijos, kaip ir švirkštai ? Nuomonė.

zelemunčikas

O,kam juos skiepyti?Su taškučiais ant snukių atrodytų dar kvailiau.

Asta

Sutikusi jį gatvėj tikrai bijočiau. Jo veidas spinduliuoja vien agresiją ir nulį intelekto :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS