Lietuva artimiausiu metu atnaujins pabėgėlių perkėlimą pagal ES programą | kl.lt

LIETUVA ARTIMIAUSIU METU ATNAUJINS PABĖGĖLIŲ PERKĖLIMĄ PAGAL ES PROGRAMĄ

  • 16

Po kelių mėnesių pertraukos Lietuva žada artimiausiomis savaitėmis atnaujinti pabėgėlių perkėlimą iš Artimųjų Rytų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.

Vyriausybė šią savaitę nusprendė tęsti pabėgėlių perkėlimą, o artimiausiomis savaitėmis Lietuva priims migrantą iš Eritrėjos.

Pasak vidaus reikalų viceministro Giedriaus Surplio, jis bus perkeltas iš pabėgėlių stovyklos Italijoje.

„Artimiausias perkėlimas turėtų būti kelių savaičių bėgyje, mes turėtume atsivežti vieną eritrėjietį iš Italijos“, – BNS sakė viceministras.

Pabėgėlių perkėlimo procesas pastaraisiais mėnesiais buvo sustojęs, nes anksčiau Lietuva buvo įsipareigojusi perkelti migrantus iki 2017-ųjų pabaigos.

Dabar pabėgėlius nuspręsta priimti iki 2019 metų lapkričio.

„Naujų intensyvių bandymų perkelti kuo daugiau neorganizuosime ir lauksime mūsų kolegų Graikijoje ir Italijoje prašymų“, – teigė G. Surplys.

Migrantai perkeliami pagal 2015 metais patvirtintą mechanizmą. Tuomet ES sutarė po bendrijos nares paskirstyti 160 tūkst. pabėgėlių iš Artimųjų Rytų ir taip palengvinti naštą su migrantų antplūdžiu susidūrusioms Graikijai ir Italijai.

Lietuva buvo įsipareigojusi priimti 1105 pabėgėlius, bet šis skaičius po Europos Komisijos patikslinimų šią savaitę buvo sumažintas iki 1077 migrantų.

Iki šiol į Lietuvą buvo perkelti 468 asmenys, bet daugelis išvyko į turtingesnes Vakarų Europos valstybes.

Vidaus reikalų viceministras teigė, kad dėl to Lietuva priekaištų nesulaukia.

„Vis tiek esame tarp šalių, kurios yra gerojoje pusėje pagal tai, kiek jos padarė“, – sakė G. Surplys.

Dauguma į Lietuvą perkeltų pabėgėlių yra iš Sirijos ir Irako.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Ar Lietuvos piliečių atsiklausė valdžia

kad prisivežti tų ,,.......,, ar vyriausybei priklauso Lietuva, kad priiminėja tos ekonominius migrantus, kurie Lietuvos mokesčių mokėtojų sąskaita nori gyventi geriau nei Lietuvoje dirbantys ir mokantys mokesčius...........

mokykloje

aiskino kad zmogus is bezdiones kiles,mokytojas buvo visiskai teisus pazvelgus dabar i afrika.

Anonimas

Socialiniai parazitai (pabegeliai) gauna 700Eur/men + nemokamas butas ir edesys nors nedirbo lietuvoje ne vienos valandos. Lietuvos pensininkas isdirbes visa gyvenima gauna pensijos tiktai 170 - 250 Eur./men. Supista lietuvos valdzia NAIKINA , tyciojasi is titulines Lietuvos tautos. I S G A M O S.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS