Lietuva mini Latvijos nepriklausomybės šimtmetį | kl.lt

LIETUVA MINI LATVIJOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ŠIMTMETĮ

  • 7

Lietuva sekmadienį paminės Latvijos nepriklausomybės šimtmetį – šventiniai renginiai vyks ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Šiauliuose.

Vidudienį sostinės Lukiškių aikštėje vyks iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija, Lietuvos karinis orkestras atliks Latvijos ir Lietuvos himnus.

Latvijos ambasada skelbia, kad renginyje planuoja dalyvauti ir Lietuvos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, taip pat Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės atstovai, Latvijos ambasadorius Lietuvoje Einaras Semanis.

Ceremonijoje dalyvaus Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir Lietuvos kariuomenės orkestras, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Po pietų Latviją sveikins Vilniaus Čiurlionio trikampio bendruomenė, renginys vyks Latvijos ambasadoje. Su bendruomenės nariais ketina susitikti Latvijos ambasadorius E. Semanis.

Sutemus Latvijos vėliavos spalvomis sužibs Trijų Kryžių paminklas ir keletas Vilniaus tiltų.

Tą patį vakarą Latviją sveikins ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno. Latvijos šimtmečiui skirtas koncertas vyks Nacionalinėje filharmonijoje.

Šventinė programa numatyta ir Kauno technologijos universitete (KTU), kuriame koncertuos šios aukštosios mokyklos mišrus choras „Absolventas“ bei Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Kamerinis merginų choras.

Šiauliuose esančioje Chaimo Frenkelio viloje vyks latvių modernistų Romano Sutos (Romans Suta) ir Aleksandros Belcovos (Aleksandra Beļcova) tapybos darbų parodos atidarymas.

Šiaulių miesto kultūros centre „Laiptų galerija“ savo darbus pristatys Liepojos universiteto dailės mokytojai. Renginio metu koncertuos berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Latvijos valstybės šimtmetį sutiks Rygoje, kur dalyvaus šventiniuose renginiuose.

1918 metų lapkričio 17 dieną buvo įkurta Latvijos tautos taryba. Ji kitą dieną paskelbė šalies nepriklausomybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ALGIS

Gražiausiai paminėjo prezidentė .

CHORSAH VARGAI :0

LATVIJA TAIP TOLI, KAD GRYBALĖ NET NEPASIEKIA :)

nemer

fasistu garbintoju respublika...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS