Premjeras barė kultūros ministrą | kl.lt

PREMJERAS BARĖ KULTŪROS MINISTRĄ

  • 0

Vyriausybė trečiadienį patvirtino naujus Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo nuostatus, taip leisdama jam skelbti konkursą dėl paramos žiniasklaidos projektams 2016 metais.

Projektą dėl nuostatų patvirtinimo skubos tvarka teikė kultūros ministras Šarūnas Birutis, reaguodamas į antradienį vykusį kultūrinės spaudos atstovų protestą prie Vyriausybės. Jie protestavo dėl vėluojamo skelbti fondo konkurso, kuris paprastai būdavo skelbiamas rudenį.

Pasak Š.Biručio, skelbti konkursą ir patvirtinti fondo nuostatus vėluojama dėl pasikeitusio įstatymo ir taip atsiradusių biurokratinių kliūčių. Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo nuostatai buvo keičiami juos parengus pačiam fondui, apsvarsčius dviem Seimo komitetams, pritarus Kultūros ministerijai ir galiausiai - Vyriausybei.

Svarstant šį klausimą Vyriausybėje, premjeras Algirdas Butkevičius sukritikavo kultūros ministrą dėl nepakankamos iniciatyvos greičiau užbaigti diskusijas dėl fondo nuostatų Seime.

„Ar kultūros ministras mažai pastangų dėjo, kad Seimas greičiau pritartų (nuostatams)?, - kultūros ministro klausė A.Butkevičius.

„Ne, kultūros ministras kaip tik ypatingai ragino, nes mums tai ypatingai svarbu“, - premjerui atsakė Š.Birutis.

„Man labai keista, žinote, kažkodėl. (...) Laukėte, kol sniego atsiras?“, - sakė ministras pirmininkas. Ši Vyriausybės vadovo replika prajuokino ministrą Š.Birutį.

„Aš labai prašau kultūros ministro jausti atsakomybę, kad komitetuose diskusija irgi turi turėti tam tikras ribas, nes po to čia kaltinama Vyriausybė, kad nepriima laiku“, - Vyriausybei nutarus priimti nuostatus reziumavo A.Butkevičius.

Kultūrinei spaudai be valstybės paramos sunku išsilaikyti dėl nedidelių tiražų ir mažo reklamos skaičiaus.

Finansavimas per Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą atskiria politikų ir valstybės pareigūnų sprendimus nuo tiesioginio lėšų visuomenės informacijos rengėjams skirstymo. Parama suteikiama kalendoriniams metams konkurso būdu. Fondas konkurso tvarka remia viešosios informacijos rengėjų kultūrinius ir šviečiamuosius projektus pagal šešias programas - kultūros ir meno leidinių, šviečiamojo pobūdžio leidinių, regioninės žiniasklaidos, radijo ir televizijos, internetinės žiniasklaidos ir vaikų ir jaunimo kultūrinio švietimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS