Orai: žiema vis labiau įsibėgės – sulauksime sniego bangos | kl.lt

ORAI: ŽIEMA VIS LABIAU ĮSIBĖGĖS – SULAUKSIME SNIEGO BANGOS

  • 0

Artimiausiomis dienomis šalyje lengvai ir negausiai snyguriuos, tačiau jau savaitgalį galime sulaukti kur kas gausesnės sniego porcijos. Šaltukas taip pat trauktis neketina, tad panašu, kad kurį laiką galėsime pasimėgauti baltu peizažu.

Šiandien vietomis galimi nedideli pragiedrėjimai, daugelyje rajonų protarpiais pasnigs. Šalyje vyraus silpnai neigiama temperatūra, išsilaikys plikledžio pavojus. Pūs gūsingas ir žvarbus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Dienos metu šaltukas stipriau spustels šiauriniuose šalies rajonuos, kur bus apie –2 laipsnius šalčio. Vilniuje ir Panevėžyje šals iki –1, Šiauliuose iki –2 laipsnių. Kaune bus apie nulį, pajūryje apie 1 laipsnį šilumos.

Penktadienį vėl išvysime snaiges, tačiau jų bus ne tiek ir daug. Dangų niaukstys pilki debesys, išsilaikys žvarbus šiaurės rytų krypties vėjas, kuris dienai bėgant po truputį silps. Tiek naktį, tiek dieną teks pasisaugoti plikledžio. Nakties metu Kuršių nerijoje bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Likusioje šalies dalyje vyraus –4–0 laipsnių šaltukas. Vilniuje šals iki –1, Šiauliuose ir Panevėžyje iki –2 laipsnių. Kaune bus apie nulį. Kuršių nerijoje ir šalies pietuose oras sušils iki 1 laipsnio.

Šeštadienį šals truputį stipriau, protarpiais pasirodys būrelis snaigių. Pūs nesmarkus rytų krypties vėjas. Naktį temperatūra svyruos tarp –6–1 laipsnio šalčio. Dieną Vilniuje ir Panevėžyje bus apie – 2, Šiauliuose apie –3 laipsnius šalčio. Kaune ir šalies pietuose spustels –1 laipsnio šaltukas. Prie jūros temperatūra sieks nulį.

Sekmadienį, tikėtina, jog pasnigs gerokai gausiau. Sniego banga šalį turėtų pasiekti antroje dienos pusėje, daugiausiai jo gali sulaukti pietiniai šalies rajonai. Tuo metu įsismarkaus pietryčių krypties vėjas, tad gali pustyti. Naktį dar be žymesnių kritulių, vyraus –5–1 laipsnio temperatūra. Dieną, ypač po pietų, daug kur snigs. Vilniuje ir Šiauliuose šals iki –3, Panevėžyje iki –2 laipsnių. Kaune ir pajūryje bus apie –1 laipsnį šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančią savaitę pasitiksime su balta sniego skraiste. Pirmadienio naktį dar daug kur snigs, o dieną kritulių mažės, vyraus panaši temperatūra kaip ir sekmadienį. Antradienį suksis pietvakarių vėjas, naktį dar daug kur gali pasnigti, o dieną be žymesnių kritulių, vietomis galimi pragiedrėjimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS