Paaiškėjo, kaip lietuviai mėgsta leisti laisvalaikį | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KAIP LIETUVIAI MĖGSTA LEISTI LAISVALAIKĮ

  • 6

Lietuviai laisvalaikį gamtoje mėgsta leisti prie vandens telkinių, taip pat eidami pasivaikščioti ar pabėgioti, rodo gyventojų apklausa.

Paprašyti iš pateiktų variantų nurodyti, kaip leidžia laisvalaikį, 92 proc. apklausos dalyvių nurodė, kad lankosi prie vandens telkinių: upių ar ežerų. Dar 89 proc. nurodė, kad eina pasivaikščioti ar pabėgioti.

86 proc. respondentų taip pat nurodė vykstantys į Lietuvos pajūrį, tai jie daro vidutiniškai kartą per keletą mėnesių į metus. Tuo metu prie upių ir ežerų respondentai vidutiniškai vyksta tris kartus per mėnesį, o pabėgioti ar pasivaikščioti vidutiniškai išsiruošia 11 kartų per mėnesį.

Besilankantys muziejuose, teatruose ir koncertuose teigė 85 proc. respondentų, tai jie vidutiniškai daro kartą per mėnesį.

74 proc. respondentų teigė atsipalaiduojantys darbuodamiesi savo sode ar darže, šia veikla jie vidutiniškai užsiima 11 kartų per mėnesį.

Į sodybą kaime važiuojantys nurodė 64 proc. respondentų, čia jie lankosi apie penkis kartus per mėnesį.

Reprezentatyvi gyventojų apklausa atlikta rengiant Lietuvos teritorijos bendrąjį planą, jo rengėjų – Aplinkos ministerijos ir partnerių – užsakymu.

Apklausą šių metų pavasarį atliko tyrimų bendrovė „Nielsen“, apklaususi 1,6 tūkst. šalies gyventojų nuo 16 iki 65 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Zelemunčikas

Nelaikykite pinigų ruskių bankuose.Neužmirškite Snoro ir Ūkio.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DALIĄ - MAGNOLIJĄ UŽ GROTŲ!

STEPAS

Aš laisvalaikio metu ( per šventes ir sekmadieniais ) mėgstu vaikščioti po parduotuves pirkdamas batoną ir kefyrą..............
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS