Paaiškėjo, nuo kada telefonų vagims ateina sunkūs laikai | kl.lt

PAAIŠKĖJO, NUO KADA TELEFONŲ VAGIMS ATEINA SUNKŪS LAIKAI

  • 0

Lietuvos mobiliojo ryšio bendrovės nuo liepos 25 dienos policijos prašymu pradės blokuoti visus Lietuvoje ir užsienyje pavogtus, pamestus ar neteisėtai įgytus telefonus, ketvirtadienį paskelbė Policijos departamentas.

Tai bus daroma balandžio pabaigoje pasirašius sutartį dėl vieningos ir viešos blokuojamų IMEI numerių duomenų bazės vystymo.

Policijos preliminariais skaičiavimais, liepos pabaigoje bus užblokuota maždaug 10 tūkst. įrenginių, kurių IMEI kodai yra įtraukti į tarptautinę ryšio operatorius vienijančios asociacijos GSMA sistemą.

Pradėdami blokuoti vogtus, pamestus ar apgaule įgytus įrenginius Lietuvos ryšio operatoriai jungiasi prie tarptautinės iniciatyvos, kurios tikslas yra kovoti su telefonų vagystėmis, klastotėmis ir kitais nusikaltimais.

„Šiuo metu blokuotinų įrenginių IMEI numeriais per asociaciją GSMA keičiasi daugiau nei 140 ryšio operatorių visame pasaulyje. Duomenų bazėje yra patalpinta maždaug 22 mln. IMEI numerių. Todėl telefonų, kitokių įrenginių vagystės ar kiti susiję nusikaltimai praktiškai nebetenka prasmės, nes įrenginiais nebus galima pasinaudoti“, – pranešime cituojamas Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis.

Įsitikinti, ar įrenginys neturi neigiamos istorijos, dėl kurios jis gali būti blokuojamas, galima internetiniame tinklalapyje.

Šiame portale radus informacijos, jog įrenginys bus blokuojamas, rekomenduojama kreiptis į savo mobiliojo ryšio operatorių, kuris patars kaip toliau naudotis ryšio paslaugomis. Užblokuotus įrenginius rekomenduojama perduoti į artimiausią policijos komisariatą.

Policijos departamento duomenimis, vien per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje buvo pavogti 393 telefonai, pernai tokių buvo 2348, o 2016 metais buvo pavogti 3103 telefonai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS