Pabradėje prasideda prieštankinių padalinių pratybos | kl.lt

PABRADĖJE PRASIDEDA PRIEŠTANKINIŲ PADALINIŲ PRATYBOS

  • 0

Pirmadienį Švenčionių rajone, Pabradės poligone, prasideda kasmetinės prieštankinių padalinių pratybos „Medžiotojas“.

Per pratybas Lietuvos kariai su NATO priešakinių pajėgų batalionų Lietuvoje ir Latvijoje kariais iš Ispanijos, JAV, Kanados, Kroatijos, Nyderlandų, Prancūzijos ir Vokietijos vykdys kovinius šaudymus iš prieštankinių ginklų, atnaujins taktikos žinias, gilins padalinių valdymo įgūdžius, studijuos priešo šarvuotos technikos vienetų taktiką ir naudojamą techniką, dalysis patirtimi ir semsis patirties iš ekspertų, atvykusių iš JAV ir Ukrainos.

Mokymai vyks iki balandžio 20 dienos, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybose dalyvaus daugiau kaip 700 karių iš aštuonių NATO valstybių. Pirmą kartą jose mokysis kariai iš Nyderlandų, Ispanijos, Kroatijos ir Prancūzijos.

Taip pat pirmąkart pratybų „Medžiotojas“ istorijoje jų dalyviai galės treniruotis oro paramos iškvietimo procedūras. Oro paramą užtikrins Lietuvos kariuomenės ir JAV karinės oro pajėgos, bus naudojami sraigtasparniai Mi-8 ir UH-64 „Black Hawk“ bei du lengvieji atakos lėktuvai L-39.

Anot pranešimo, šiemet priešiškų pajėgų vaidmuo atiteko Prancūzijos mechanizuotųjų pėstininkų kuopai, tai reiškia, kad tankų „medžiotojai“ savo taikikliuose matys tankus „Leclerc“ ir pėstininkų kovos mašinas VBCI.

Pratybos „Medžiotojas“ rengiamos aštuntą kartą.

GALERIJA

  • Pabradėje prasideda prieštankinių padalinių pratybos
  • Pabradėje prasideda prieštankinių padalinių pratybos
  • Pabradėje prasideda prieštankinių padalinių pratybos
  • Pabradėje prasideda prieštankinių padalinių pratybos
G. Maurico / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS