Palangoje pradėta būsimojo policijos komisariato pastato rekonstrukcija | kl.lt

PALANGOJE PRADĖTA BŪSIMOJO POLICIJOS KOMISARIATO PASTATO REKONSTRUKCIJA

  • 0

Penktadienį Palangoje pradėti būsimojo policijos komisariato pastato rekonstrukcijos darbai. Kurorto pareigūnai naujajame, miesto centre esančiame pastate įkurtuves planuoja dar šių metų pabaigoje.

Penktadienį Palangoje pradėti būsimojo policijos komisariato pastato rekonstrukcijos darbai. Kurorto pareigūnai naujajame, miesto centre esančiame pastate įkurtuves planuoja dar šių metų pabaigoje.

Pastato rekonstrukcijos darbų pradžios renginyje dalyvavo policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas, Palangos miesto policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas, Klaipėdos aps. VPK kapelionas Vilius Viktoravičius, Palangos miesto vadovai - meras Šarūnas Vaitkus, Savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė bei pavaduotojas Bronius Martinkus, taip pat - darbų rangovai - bendrovės „Irdaiva" atstovai, svečiai.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis teigė, jog būsimojo policijos komisariato pastato rekonstrukcijos pradžia yra neeilinis įvykis dėl keleto priežasčių. Jis atkreipė dėmesį, jog pastatas, kuriame šiuo metu įsikūręs Palangos policijos komisariatas, buvo tik laikinai pritaikytas šiai veiklai. „Tačiau laikinumas užsitęsė", - pripažino policijos generalinis komisaras.

Pasak S. Skvernelio, rekonstravus naująjį pastatą bus sudarytos geresnės sąlygos tiek pareigūnams, tiek klientams. „Policija stengiasi būti kuo arčiau žmogaus ir teikti kokybiškas paslaugas. Atitinkamas aptarnavimo sąlygas turi turėti ir tie asmenys, kurie į pareigūnus kreipiasi pagalbos, ir tie, kurie į komisariatą atvyksta ne savo noru. Nekalbu jau apie pačių policijos pareigūnų darbo sąlygas. Tad rekonstruojamų patalpų pritaikymas policijos komisariatui yra tikrai svarbus įvykis, jo naudą pajus ir policijos pareigūnai, ir miesto gyventojai bei svečiai. Juo labiau kad Palanga vasarą reprezentuoja visą valstybę", - sakė S. Skvernelis.

Palangos policijos komisariato vadovas Alvydas Katkauskas taip pat pripažino, jog šiuo metu kurorto policijos pareigūnai dirba ne pačiomis geriausiomis sąlygomis. „Naujajame pastate bus daugiau kabinetų, kiekviename dirbs ne daugiau kaip po du pareigūnus. Bus pagerintos sąlygos ir sulaikytiesiems", - kalbėjo A. Katkauskas. 

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus atkreipė dėmesį į tai, jog policijos komisariatą perkėlus į miesto centrą, pareigūnams bus patogiau užtikrinti operatyvų reagavimą į įvykius, bet to, patogumą pajus ir miesto gyventojai ir svečiai. „Policijos komisariatas dabar yra nepatogioje vietoje - už miesto, tad žmonėms (tiek palangiškiams, tiek kurorto svečiams), norint pasiekti komisariatą, tenka eiti ar važiuoti keletą kilometrų. Tai - nepatogu, ypač pagyvenusiems žmonėms", - pabrėžė Palangos meras.

Būsimojo policijos komisariato rekonstrukciją atliks UAB „Irdaiva", šie darbai kainuos 4,5 mln. litų. Darbai finansuojami iš Policijos departamento prie VRM biudžeto.

Pastato rekonstrukcija bus baigta šių metų gruodį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS