Panevėžio autobusų stoties iškėlimas: tikimasi ES lėšų | kl.lt

PANEVĖŽIO AUTOBUSŲ STOTIES IŠKĖLIMAS: TIKIMASI ES LĖŠŲ

Panevėžyje juda į priekį autobusų stoties iškėlimo idėja – miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį nutarė, kad dabartinio stoties pastato pritaikymui kitoms reikmėms bus prašoma Europos Sąjungos (ES) lėšų.

Planuojama, kad atnaujintame pastate stoties neliktų: įsikurtų Turizmo informacijos ir Verslo konsultacinis centrai, atsirastų poilsio bei higienos patalpos, daugiafunkcė erdvė bendruomenės renginiams. Preliminari projekto vertė – per 861 tūkst. eurų. Iš jų 732 tūkst. eurų būtų ES lėšos, po maždaug 64 tūkst. eurų skirtų valstybė ir miestas.

Panevėžio politikai dar šių metų sausį nutarė, kad stotis turėtų įsikurti naujame pastate. Tuomet svarstyta, kad naują stotį galėtų statyti bendrovė „Baltisches haus“. Pagal svarstytą sutarties projektą bendrovė į naują stotį būtų investavusi iki 700 tūkst. eurų, už tai investuotojui būtų atitekęs šalia esantis sklypas. Tačiau po teisėsaugos pastabų, kad tokia sutartis gali pažeisti sąžiningą konkurenciją, ji liko nepasirašyta.

Laikinasis Panevėžio miesto meras Aleksas Varna BNS sakė, kad dabar svarstoma, jog nauja stotis galėtų būti statoma už ES lėšas.

„861 tūkst. eurų būtų senajai stočiai, naujajai dar neturime projekto, sunku pasakyti, kiek ji kainuotų, bet iš struktūrinių fondų būtų galimybė gauti apie 0,5 mln. eurų“, – teigė A. Varna.

Stoties iškėlimui iš senojo pastato kai kurie miesto politikai prieštarauja. Lietuvos žaliųjų partijos atstovė Gema Umbrasienė posėdyje ketvirtadienį siūlė senosios stoties rekonstrukcijos projektą pakoreguoti taip, kad pastate toliau veiktų ir stotis. Ji po posėdžio BNS aiškino, kad naujos stoties statyba būtų žymiai ilgesnis procesas.

„Mes manome, kad naujos stoties statymas už keliasdešimties metrų būtų neekonomiška, ypač vėstant ekonomikai. Aš manau, kad autobusų stotis puikiausiai veiktų tame pačiame rekonstruotame pastate“, – BNS sakė G. Umbrasienė.

„Autobusų stoties atnaujinimo klausimas keliauja kažkur tolyn laike, kokiu būdu, už kokius pinigus tai bus daroma, mes nežinome“, – apgailestavo ji.

Laikinasis meras tikisi, kad naujos stoties statyba galėtų prasidėti 2019 metų pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS