Pasieniečiai per operaciją Latvijos pasienyje gaudė nelegalius migrantus | kl.lt

PASIENIEČIAI PER OPERACIJĄ LATVIJOS PASIENYJE GAUDĖ NELEGALIUS MIGRANTUS

  • 0

Lietuvos ir Latvijos pasienio pagrindiniuose magistraliniuose bei regioniniuose keliuose Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) surengė iš anksto neskelbtą prieš nelegalią migraciją nukreiptą operaciją „Žara II“.

Turimą žvalgybinę informaciją išanalizavę VSAT pareigūnai, kuriems pagalbon atėjo kolegos iš policijos ir muitinės, vykdė pasirinktinį asmenų bei automobilių patikrinimą prie Lietuvos sienos su Latvija. Kaimyninės šalies pasieniečiai savo teritorijoje taip pat ėmėsi priemonių įvairioms nusikalstamoms veikoms užkardyti.

Operacijos „Žara II“ metu kontrolę pagal viešai neskelbiamus rizikos veiksnius vykdę pasieniečiai pasirinko taktiką, kuomet prie pagrindinių kelių keliaujančius asmenis tikrinantys ekipažai keisdavosi patikrinimo vietose ir dirbo beveik visą parą.

Patikroms buvo pasitelkti pasieniečiai kinologai su tarnybiniais šunimis, Pakrančių apsaugos bei Pagėgių rinktinės ekipažai. Be to, pasienio ruožo stebėjimą vykdė ir civiliais drabužiais vilkėję VSAT pareigūnai, patruliavę nežymėtomis transporto priemonėmis.

Krovininių automobilių bei jais gabenamų krovinių patikrai, siekiant išsiaiškinti, ar ten nėra pasislėpusių žmonių, pasieniečiai naudojo širdies dūžio matuoklius.

Galutiniai operacijos rezultatai bus suskaičiuoti kitą savaitę. Jau aišku, kad iš viso per „Žarą II“ patikrinus daugybę tūkstančius per sieną keliavusių asmenų bei transporto priemonių nustatyta dešimmtys įvairių administracinių nusižengimų. Pabrėžiama ir didelė prevencinė tokios priemonės reikšmė.

Tai jau antra panaši operacija. Pirmą kartą prieš nelegalią migraciją nukreiptą operacija „Žara“ Lietuvos ir Latvijos pasienyje vyko 2015-ųjų rudenį.

GALERIJA

  • Pasieniečiai per operaciją Latvijos pasienyje gaudė nelegalius migrantus
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS