Pranešimų apie žalingą turinį internete šiemet išaugo penkis kartus | kl.lt

PRANEŠIMŲ APIE ŽALINGĄ TURINĮ INTERNETE ŠIEMET IŠAUGO PENKIS KARTUS

  • 0

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pirmąjį šių metų ketvirtį gavo 1264 pranešimus apie neteisėtą ar žalingą turinį internete – penkis kartus daugiau nei pernai sausio-kovo mėnesiais (250 pranešimų).

Interneto naudotojai siuntė pranešimus apie informaciją, susijusią su rasinės ir tautinės nesantaikos kurstymu, pornografija, vaikų seksualiniu išnaudojimu, smurtu ar patyčiomis prieš asmenis, narkotinių medžiagų platinimu, taip pat apie neleistiną asmeninės informacijos skelbimą, teigiama RRT pranešime.

Po tyrimo tolesnių veiksmų imtasi 192 atvejais: 15 pranešimų persiųsta Policijos departamentui, 5 – Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, 41 pranešimas apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus – kitų šalių karštosioms linijoms.

Įvairių šalių interneto paslaugų teikėjams, svetainių savininkams, socialinių tinklų valdytojams persiųstas 131 pranešimas, iš jų 89 – socialinio tinklo „Facebook“ administratoriams apie galimą narkotinių medžiagų (kanapių) platinimą šiame tinkle.

Taip pat RRT specialistai suteikė 83 konsultacijas socialinių tinklų naudotojams dėl neteisėtai paskelbtos asmeninės ar žalingos informacijos pašalinimo, užgrobtų paskyrų susigrąžinimo, tinkamų saugumo ir privatumo parinkčių nustatymo socialiniuose tinkluose.

RRT interneto karštoji linija Lietuvoje pagal Europos Komisijos Saugesnio interneto projektą veikia nuo 2007 metų. Šiuo metu 45 pasaulio šalyse veikia 51 tokios linijos, kurias jungia INHOPE. RRT karštoji linija yra INHOPE narė nuo 2008 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS