Prezidento V. Adamkaus kova su vėžiu – sėkminga | kl.lt

PREZIDENTO V. ADAMKAUS KOVA SU VĖŽIU – SĖKMINGA

  • 3

Prezidento Valdo Adamkaus sveikatos būklė yra stabili, trečiadienį pranešė Santariškių klinikos.

Ligoninėje pirmosiomis rugsėjo dienomis V.Adamkui buvo atlikti radiologiniai, kraujo, mikrobiologiniai, šlapimo, imunologiniai ir kiti tyrimai, būtini prezidento sveikatos būklės patikrai. Susirinkęs gydytojų konsiliumas, įvertinęs gautus rezultatus, konstatavo, kad prezidento būklė stabili.

Po vasarą atliktos inksto pašalinimo operacijos, ligos atsinaujinimo, vėžinių židinių nėra. Kitas kontrolinis patikrinimas numatomas po trijų mėnesių.

Prieš trejus metus V.Adamkaus inkste aptikta vėžio pažeistų ląstelių, tuomet jam atlikta naviko užšaldymo procedūra, taikytas chemoterapijos kursas. Praėjusių metų pabaigoje medikai teigė, kad 90 proc. naviko pavyko sunaikinti. Tačiau šį pavasarį patikrinus kadenciją baigusio prezidento sveikatą nustatyta, kad liga progresuoja, todėl nuspręsta atlikti chirurginę operaciją.

V.Adamkus Lietuvos prezidento pareigas ėjo 1998-2003 ir 2004-2009 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pilieciui

Prezidentas -zmogus per savo gyvenima padares desimtis teisingu ejimu ,o tamsta,pilieti - si grubu stumtelejima is nugaros

pilietis

kiek galima skaityti ir klausytis vien tik prezidentas ir prezidentas niekur kitur pasaulyje buvusiu prezidentais niekas nevadina adamkui gal tai patinka kad jis nepraso jo taip nevadinti

v

Visus taip gydikit ir jie bus laimingi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS