Radviliškis ruošiasi pervadinti sovietinio didvyrio V. Bernotėno gatvę | kl.lt

RADVILIŠKIS RUOŠIASI PERVADINTI SOVIETINIO DIDVYRIO V. BERNOTĖNO GATVĘ

  • 2

Rugpjūčio pabaigoje Radviliškyje esanti sovietinio didvyrio Vaclovo Bernotėno gatvė turėtų būti pavadinta Tėvo Stanislovo vardu, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis dienraščiui pasakojo, kad pakeisti Kursko mūšio herojaus ir Sovietų Sąjungos didvyrio V. Bernotėno gatvės pavadinimą Radviliškyje siekiama nuo pat pradžių, kai buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

„Anksčiau vietos gyventojai griežčiausiai pasisakydavo prieš bet kokius pokyčius. Šįsyk žmonių nuomonė ne tokia kategoriška“, – konstatavo meras.

Gyventojai gatvės keitimo labiausiai nenorėjo dėl su tuo susijusių rūpesčių. Savivaldybė žada kompensuoti apie 10 eurų gyventojams galinčias siekti papildomas išlaidas.

Pasak mero, keisti V. Bernotėno gatvės pavadinimą, suteikiant jai Tėvo Stanislovo vardą, pasiūlė miestiečiai, siūlydami idėjas Radviliškyje gimusio garsaus kunigo 100-osioms gimimo metinėms paminėti.

Šį klausimą Radviliškio taryba svarstys rugpjūčio 23 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Danas Jankauskas anonimui Jegeriui

Tamsta, ar žinojote, kad tas ,,kovotojas su naciais" 1940-1941 metais buvo ,,liaudies tardytojas", tai yra tas pats kas nacių SS budelis, tik burliokų.

Jegeris

Idomu, zmogus kariavo pries nacius lietuviskoje divizijoje tai kas cia blogo. Tai gal jam uz nacius reikejo kovot kaip daugelis tautos didvyriu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS