Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione bandė žudytis du šauktiniai | kl.lt

MOTIEJAUS PEČIULIONIO ARTILERIJOS BATALIONE BANDĖ ŽUDYTIS DU ŠAUKTINIAI

  • 24

Radviliškio generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione du šauktiniai bandė žudytis, penktadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Sausumos pajėgų štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Donatas Suchockis patvirtino, kad beveik vienas po kito įvyko du atvejai, kai prievolininkai bandė atimti sau gyvybę. Pirmas atvejis įvyko gruodžio 3 dieną – pačią pirmąją tarnybos dieną. Antrasis atvejis – gruodžio 5-ąją. Abu vaikinai gydomi Šiaulių ligoninėje, jų gyvybei pavojus negresia. Pirmąją pagalbą suteikė patys bataliono kariai.

D.Suchockio teigimu, jau po pirmojo įvykio su kariais pradėjo dirbti psichologai, jie dirba iki šiol. Anot jo, bendraujama su visais kariais, identifikuojamos nemotyvuotos arba jautresnės asmenybės, su jais vykdomi individualūs užsiėmimai. Antrasis į savo gyvybę pasikėsinęs karys jau buvo atrinktas kaip mažiau motyvuotas.

„Tokių atvejų pastaruoju metu tikrai nėra buvę. Stengiamės išvengti kažko panašaus – ar tai būtų rimti, ar imitaciniai atvejai. Tolesnis šių dviejų karių likimas nežinia, kaip klostysis. Daug kas priklausys nuo medikų išvadų. Gali būti, kad tęs tarnybą, o gal bus komisuoti kaip netinkami – abu atvejai įmanomi“, – komentavo kapitonas.

Gairės: šauktiniai, savižudybė, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Anonimas

Bandyti ir daryti tai du skirtyngi dalykai.. Mamyčiukams tiesiog dėmesio pritruko ir tiek...

Kopustas.

As galiu patvirtinti jog tarnyba atlikt tikrai imanoma, tai ne Ruso laikai. Bet buna netgi labai daznai tokiu atveju jog neziurint i sunkia tarnyba dar ir prie to pacio kari duxina beveik visi kuopos sauktiniai, nu tada tai pragaras nes tada jau uz tave ir pats bataliono vadas nepastoves. Pats tarnavau metus laiko 17 metu atgal.

Ricardas Caras

Skystakiausiai o jeigu karas rytoi puse ligoniai nestabilios psihikos jiems net ginklu negalima duoti savus issaudys durniai kaip jie dar med komisijas praina i tarybine armija tokie nepraidavo Lietuviai buvo gerbiami ir uzimdavo pacias sustriausias vietas ir niekas ju neskriausdavo nebent budavo apsileide tinginiai man tokiu neteko matyti otarnavau tolimojoje siaureje ir tuo labai didziuojuosi tai kadskystakiausiai pirma atitarnaukit o zudykites jau budami namuose nebus kariuomenei geda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS