Reikšmingiausiais šimtmečiui laikomi J. Basanavičius, A. Smetona, V. Adamkus | kl.lt

REIKŠMINGIAUSIAIS ŠIMTMEČIUI LAIKOMI J. BASANAVIČIUS, A. SMETONA, V. ADAMKUS

  • 7

Žurnalo „Reitingai“ atliktos 500 elito atstovų apklausos duomenimis, penkiomis įtakingiausiomis asmenybėmis laikomi J. Basanavičius, Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, kompozitorius Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, prezidentas V. Adamkus ir krepšininkas A. Sabonis.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliktos visuomenės apklausos duomenimis, reikšmingiausiais laikomi prezidentai A. Smetona, Algirdas Brazauskas, V. Adamkus, taip pat J. Basanavičius, krepšininkas A. Sabonis.

Žurnalas „Reitingai“ 2017 m. lapkričio 28 – gruodžio 15 dienomis apklausė daugiau nei 500 žmonių: politikų, verslininkų ir ekonomistų, tarnautojų, pareigūnų ir teisėjų, visuomenininkų ir inteligentų bei žiniasklaidos atstovų.

130 asmenų sąraše respondentai turėjo pažymėti dešimt, jų vertinimu, reikšmingiausių pastarojo šimtmečio asmenybių. kurios turėjo ar tebeturi didžiausios įtakos valstybės raidai, valstybingumui, visuomenei ir jos pažangai.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ visuomenės nuomonės apklausą atliko 2018 metų sausio 15-23 dienomis. Tyrime dalyvavo 1004 gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

palaukit ant visu dergti nereikia tais laikais buvo labai sunku ;o kas jums neleidzia siandien kovoti su melu vagyste pataikavimu o begat is lietuvos paliginkit tuos laikus ir dabar////tad smetonas auksa paliko lietuvai nepasisavino;; odabartiniai valdzia baigia isvokti mes net nezinom kiek esama tad teisti reikiat dabartinius ponus tais laikais sunkiai gyveno tauta bet sugebejo tiek tonu aukso musu kartai palikti o mes viska praknisom tad apie smetona geriau tylekit

kodėl nuo "gerovės" bėgama

Mano baba dar 1990 metais sakė, nenorėkit kad grįžtų Smetonos laikai. Jie buvo labai blogi. Ir grįžo. Tad žmonės iš Lietuvėlės kaip žiurkės bėga lauk. Tad ir tikrai yra ką švęst????

Anonimas

Jo jo geriausi is geriausiu kad tik nebutu.Atveze Amerikonisko meslo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS