Rekonstruojant Šiaulių centrą planuojama nupjauti bemaž 250 medžių | kl.lt

REKONSTRUOJANT ŠIAULIŲ CENTRĄ PLANUOJAMA NUPJAUTI BEMAŽ 250 MEDŽIŲ

Šiauliuose pradėta ir per dvejus metus planuojama baigti centrinės miesto dalies aikštės rekonstrukcija. Tam numatyta išleisti 6,5 mln. eurų.

Miesto centre jau zvimbia pjūklai. Planuojama nupjauti bemaž 250 medžių, vien  Prisikėlimo aikštėje – apie 50. Būtent jų labiausiai šiauliečiai ir gailisi.

Iš storų liepų kamienų miesto menininkai ketina išdrožti angelų skulptūrų ir taip pratęsti medžių gyvenimą. Jų vietoje bus pasodinta naujų – šermukšnių, ąžuolų, klevų ir beržų.

Centrinės miesto dalies rekonstrukcijos plane numatyta daug pokyčių – neliks ne tik senų medžių. Į atskiras švenčių, vaikų ir poilsio erdves bus padalyta visa didžiulė Prisikėlimo, kadaise buvusi Turgaus aikštė.

Vasarą ketinama apriboti eismą visoje miesto centrinėje dalyje, nepatogumų miestiečiams kils uždarius pagrindinę Tilžės gatvę, tačiau miesto centro rekonstrukcijos šiauliečiai laukė bene du dešimtmečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Medzius

visur pjauna ,bet tik del vieno,nereiks surinkineti medziu lapu, bet ,galima juos nepjaut ,o paretint kas antra.

Geni

Barbes jus barbes,kad tik visur butu sabakstynai,kad vis butu kas buvo nuo vaikystes,kad tik nieko naujo nebutu,nes vis sakot" Mano amziui uzteks" o ,kad jusu anukams ir proanukiams reikia siolaikisko grazaus,nesvarbu.

buvo

parkas , dabar bus ne šiaulių centras , o Sahara su kelmais vietoje suoliukų .............
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS