Ruduo neskuba – lepins šiluma, tačiau pravers skėtis | kl.lt

RUDUO NESKUBA – LEPINS ŠILUMA, TAČIAU PRAVERS SKĖTIS

  • 0

Nors kalendoriuje jau pirmoji rudens savaitė, visgi, orai labiau primins vasarą. Artimiausiomis dienomis vyraus maloni šiluma, tačiau danguje sukiosis lietaus debesys.

Šiandien dieną gausesni debesys dangų temdys rytiniuose šalies rajonuose, kur protarpiais ir palis, galima perkūnija. Likusioje šalies dalyje dangus bus šviesesnis, numatomas nesmarkus šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 23 laipsnių, kai kur pietinėje šalies dalyje iki 25 laipsnių. Šiaulių apylinkėse ir prie jūros bus apie 22 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį rytiniuose šalies rajonuose numatomi krituliai, vietomis smarkūs, galima kruša, griaudės perkūnija. Dienos metu palis daugelyje vietovių, tačiau intensyvesnis lietus numatomas rytų Lietuvoje. Pūs gūsingas šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Naktį temperatūra svyruos tarp 12–16 laipsnių. Dieną laipsniu kitu bus gaiviau nei pirmadienį. Vilniuje, Panevėžyje ir prie jūros bus apie 21 laipsnį šilumos. Kaune vyraus 22 laipsnių šiluma, Šiauliuose bus apie 20 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį vėl gausiau palis rytinėje šalies dalyje, o dieną krituliai prapliups daug kur, vietomis griaudės perkūnija. Vyraus rytinių krypčių vėjas. Nakties valandomis numatoma labai panaši temperatūra kaip ir antradienio naktį, ji svyruos tarp 11–16 laipsnių. Dienos metu Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 21, Kaune ir Panevėžyje apie 22 laipsnius šilumos. Pajūryje vyraus 20 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienį temperatūra šoktels aukščiau. Nakties metu vietomis, daugiausiai pietvakarių ir pietų Lietuvoje, nuvilnis lietus, perkūnija. Temperatūra svyruos tarp 12–16 laipsnių. Įdienojus pietiniuose ir vakariniuose šalies rajonuose dar gali palyti, pūs rytinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune dieną bus apie 22–23 laipsnius šilumos. Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse oras jau sušils iki 24–25 laipsnių. Pajūryje temperatūra svyruos apie 21 laipsnį šilumos.

Penktadienį išsilaikys maloni šiluma, kritulių bus mažiau, protarpiais vakariniuose šalies rajonuose dar palis. Naktį vyraus 13–16 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose bus apie 23, Panevėžyje apie 24 laipsnius šilumos. Pajūryje oras šils iki 21–22 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalis bus gražus, išsilaikys vasariška šiluma. Dienomis temperatūra svyruos apie 22–26 laipsnius. Dangus dažniau bus saulėtas, o trumpas lietus galimas vos kai kur.

Gairės: orai, ruduo, šiluma
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS