Ruoškitės – šaltį keis gausus sniegas ir pūgos | kl.lt

RUOŠKITĖS – ŠALTĮ KEIS GAUSUS SNIEGAS IR PŪGOS

  • 0

Šios savaitės šalčiausia diena bus pirmadienis, po kurio temperatūra kasdien po truputį kils vis aukščiau.

Po žiemiško šaltuko, žiema nepagailės ir sniego, kuris antradienį daugiausiai pasirodys vakarinėje šalies dalyje, o savaitei įpusėjus pasnigs visur. Būkite atidūs – vietomis gali kilti pūgos.

Pirmadienis bus žvarbus, vietomis dangų niaukstys debesys, kai kur iškris smulkios snaigės. Dėl stiprėjančio pietų, pietryčių krypties vėjo lauke jutiminė temperatūra bus žemesnė nei fiksuoja termometrai. Vilniaus ir Kauno apylinkėse dieną bus apie –6, Šiauliuose apie –7 laipsnius šalčio.

Prie jūros numatomas smarkokas vėjas, termometrai fiksuos –5 laipsnius šalčio.

Antradienį šals mažiau. Pietų, pietryčių krypties vėjas įsismarkaus dar labiau. Pro vakarinius šalies rajonus į šalį atkeliaus sniegas, vietomis gali kilti pūga. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktį termometrai fiksuos –10–9 laipsnius šalčio. Dieną vyraus –4 laipsnių temperatūra. Šiauliuose naktį bus apie –9, dieną apie –5 laipsnius šalčio. Pajūryje pūs smarkus vėjas, kuris dar labiau sustiprės antroje dienos pusėje, kuomet atkeliaus sniegas. Naktį šals iki –5, dieną iki –2 laipsnių.

Trečiadienį temperatūra pakils dar aukščiau. Šalis skendės debesyse, daug kur snigs. Pūs smarkus pietryčių krypties vėjas, vietomis kils pūgos. Vilniuje ir Kaune naktį šals iki –7–6 laipsnių. Dieną bus apie –4 laipsnius šalčio, snigs. Šiauliuose temperatūra svyruos apie –6–5 laipsnius šalčio, numatomas sniegas. Pajūrį talžys vėjas, gausiai snigs, o po pietų galimi ir mišrūs krituliai. Vyraus –2–0 laipsnių temperatūra.

Ketvirtadienį šalyje jau vyraus nedidelis šaltukas, dar daug kur pasnigs, bet ne taip gausiai. Prie jūros vyraus teigiama temperatūra, kris šlapdriba. Numatomas vidutinio stiprumo pietų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus nepastovus debesuotumas, protarpiais pasnigs. Naktį bus apie –4 laipsnius šalčio, o dieną apie nulį. Šiauliuose dangumi plauks debesys, negausiai pasnigs. Naktį termometrai fiksuos –4, dieną –1 laipsnį šalčio. Pajūryje apysmarkis vėjas dangumi gins debesis, numatomi mišrūs krituliai. Temperatūra svyruos apie 1–2 laipsnius šilumos.

Penktadienį pūs gūsingas rytų, pietryčių krypties vėjas. Numatomas permainingas debesuotumas.

Daug kur protarpiais snyguriuos, vietomis galimi ir mišrūs krituliai. Vilniuje ir Kaune naktį šals iki –3 laipsnių, debesys bus retesni. Dieną bus apie nulį, pasnigs gausiau. Šiauliuose debesys taip pat pabarstys sniego. Naktį temperatūra sieks –4 laipsnius šalčio. Dienos metu vyraus nulinė temperatūra. Pajūryje bus nuo –1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Debesys tai susibėgs, tai vėl skirstysis, galimas sniegas, šlapdriba.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šeštadienį didesnių pokyčių nenumatoma. Sekmadienį laipsniu kitu, tikėtina, bus šilčiau, tačiau daug kur pasipils gausesni krituliai, stiprės šiaurės rytų, rytų krypties vėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS