S. Skvernelis: mokesčių pertvarkos tikslas – didinti žmonių pajamas | kl.lt

S. SKVERNELIS: MOKESČIŲ PERTVARKOS TIKSLAS – DIDINTI ŽMONIŲ PAJAMAS

  • 10

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad pagrindinis Vyriausybės siūlomų mokestinių pakeitimų tikslas yra didinti žmonių pajamas.

„Esminė kryptis yra paprasta – turime gausinti žmonių pajamas, kad jie galėtų daugiau uždirbti. Turime mažinti darbo apmokėjimo naštą, turime sudaryti palankias sąlygas mūsų ir užsienio verslui atsinaujinti, toliau investuoti į naujas technologijas“, – antradienį interviu LRT radijui kalbėjo premjeras.

Anot jo, pertvarka apims mokestinius pakeitimus, kurie turėtų didinti pajamas dirbančiai viduriniajai klasei.

„Planuojama paskatinti, toliau vystyti vaiko pinigų ir vaikui teikiamų paslaugų komplekso išplėtimą. Taip pat kiti dalykai, susiję su struktūrine reforma, sveikatos apsauga, švietimu“, – teigė S. Skvernelis.

Anot jo, naujų mokesčių įvesti neketinama, tačiau tam tikros rinkliavos bus peržiūrėtos.

Finansų ministras Vilius Šapoka praėjusią savaitę teigė, kad planuojami mokesčių pakeitimai didins jų progresyvumą bei mažins darbo santykių apmokestinimą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kovo pradžioje sukritikavo „miglotus“ valdančiųjų planus pertvarkyti pensijų ir mokesčių sistemas ir paragino negadinti gerai veikiančios sistemos bei nežadinti žmonių lūkesčių, jei jų bus neįmanoma įgyvendinti.

S. Skvernelis po to kartojo, kad Vyriausybė neketina iš esmės pertvarkyti pensijų kaupimo sistemos – anot jo, pensijų kaupimas tikrai išliks. Anksčiau jis yra sakęs, kad antroji pensijų kaupimo pakopa nebus naikinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ed

Nebeimanoma tiketi seimu ir ju skleidziamu melu,ar kaip jie vadina rinkimine propoganda Skleidziama informacija klaidingai vertinama Klaidinami ne tik pilieciai bet ir europos valstybes,nera zodziu kas dedasi.

o kai kas supranta

, kad vienam didintojui norisi prezidentu buti.

Tėvas

Ot padidėjo eurą įvedus. Tai kalba nesuvokdami ką. Kiek padidėjo kainos grietinei, sviestui, pienui, duonai? Ir tai nuo rugsėjo mėnesio. Kas padidino pensijas ar atlyginimus tiek pat? Nekvailink, premjere, mūsų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS