Briuselyje sugedo premjerą turėjęs parskraidinti „Spartanas“ | kl.lt

BRIUSELYJE SUGEDO PREMJERĄ TURĖJĘS PARSKRAIDINTI „SPARTANAS“

Sekmadienį dėl gedimo į Rygą nenuskaidrinęs prezidentės  kariuomenės orlaivis „Spartan“ pirmadienį vėl sugedo Briuselyje. Premjerui Sauliui Skverneliui ir jį lydinčiai delegacijai reikia ieškoti, kaip grįžti namo.

Premjero atstovo spaudas Tomas Beržinskas BNS sakė, kad delegacija apie 19 val. Lietuvos laiku turėjo išskristi iš Briuselio, tačiau sulipus į lėktuvą, lakūnai pranešė aptikę gedimą.

Apie valandą pralaukus oro uoste, paaiškėjo, kad tuo pačiu „Spartanu“ grįžti nepavyks.

„Aišku, kad su šituo lėktuvu tikrai nebeišskrisime“, – pirmadienio vakarą sakė T. Beržinskas.

Jis teigė nežinąs, kas nutiko lėktuvui.

Vėliau Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad pirminiais duomenimis, sugedo orlaivio atsarginis jėgainės generatorius. Gedimas pastebėtas orlaiviui riedant link oro uosto pakilimo tako. Įgulos vadas priėmė sprendimą skrydžio nebetęsti. 

Orlaivis C-27J „Spartan“ bus remontuojamas vietoje. Antradienį į Briuselį išskris Karinių oro pajėgų (KOP) technikų komanda.

Vyriausybės vadovas Briuselyje susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu. Tai turėjo būti vienos dienos vizitas.

S. Skvernelį ir delegaciją į Belgijos sostinę skraidino tas pats KOP lėktuvas, dėl kurio gedimo sekmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė negalėjo dalyvauti Latvijos nepriklausomybės šimtmečio minėjime.

KOP vadas pulkininkas Dainius Guzas BNS sakė, kad Dalią Grybauskaitę į Latviją turėjusiam skraidinti kariuomenės orlaiviui „Spartan“ buvo sugedusi aukščio valdymo sistema.

Pasak D. Guzo, jis pašalintas per dieną.

„Vakare jis buvo pataisytas ir tas lėktuvas šiandien išvežė premjerą į Briuselį“, – pirmadienio dieną BNS sakė KOP vadas.

Lietuvos kariuomenė iš viso turi tris transporto orlaivius „Spartan“.

Vienas jų po pernai įvykusio gedimo dar remontuojamas, o kitas lėktuvas sekmadienį baigė vadinamuosius reglamento darbus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

zelemunčikas

Vandute,jiems reikia ne lainerio skraidyti ligi Rygos ar briuselio,o poros žemaitukų pakinkytų į bričką,o žiemą į šlejukus.Baisūs jie čia mum trumpai ar putinai,kad lėktuvais skraidytų.Galima dar Baltic Railway vagoną be langų nupirkti,kad ligi Lenkijos būtų saugiau,jeigu vėjas stipresnis.Vsio.

Vanda

supraskite jau užuomina kad reikia vadovybei padoraus naujo lainerio kur visur ir saugiai suspėtų

zelemunčikas

Taupant lėšas,prezidentę ir Skvernelį į susitikimus galėtų skraidinti NATO naikintuvai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS