Savaitės pradžia jau bus žiemiška | kl.lt

SAVAITĖS PRADŽIA JAU BUS ŽIEMIŠKA

Pirmadienis jau bus žiemiškas – kai kur gali paspausti net kelių laipsnių šaltukas, LRT RADIJUI sako sinoptikas Tadas Kantautas. Tačiau šie orai išsilaikys neilgai. Antradienį jau turėtų būti šilčiau – kai kur šils net iki 4–9 laipsnių šilumos, o po to orai vėl keisis.

 

Sekmadienio diena bus debesuota su pragiedruliais, daugiausia vakariniuose rajonuose kris krituliai. Dienos metu vyraus šlapdriba. Kai kur (didesnė tikimybė rytiniuose rajonuose) išsilaikys plikledis. Čia temperatūra dieną svyruos apie 0 laipsnių, o kai kur bus ir silpnai neigiama.

Didesnėje šalies dalyje temperatūra vis dėlto perkops 0 laipsnių ir siek 1–3 laipsnius šilumos. Pajūryje bus dar truputį šilčiau – ten šils iki 5 laipsnių.

Pirmadienis bus labiau žiemiškas – pirmoji nakties dalis bus giedresnė, todėl temperatūra kris gana sparčiai, suspės atšalti iki 1–4, rytiniuose rajonuose net iki 5–6 laipsnių šalčio. Kuršių Nerijoje išliks apie 0 laipsnių.

Antroje nakties dalyje iš pietų atkeliaus kritulių zona, todėl pirmiausia pietiniuose rajonuose pradės kristi sniegas, bet iki ryto jis išplis ir į didesnę šalies dalį. Vietomis vėl formuosis plikledis, o dienos metu temperatūra daugelyje rajonų svyruos apie 0 laipsnių. Pajūryje bus šiek tiek šilčiau – iki 4–5 laipsnių šilumos. Dieną vėl tęsis nedideli krituliai – sniegas, vietomis šlapdriba

Antradienį orai keisis. Iš pietų link mūsų plūs šiluma, taigi naktį daugiausia vyraus šlapdriba, pereinanti į lietų. Vietomis vyraus lijundra, plikledis, rūkas. Temperatūra naktį svyruos apie 0 laipsnių. Pajūryje ir pietvakariniuose rajonuose jau bus silpnai teigiama.

Antradienio dieną bus silpnai debesuota, vietomis truputį palis. Dieną į šalį jau atplūs didelė šilumos banga. Temperatūra visoje šalyje pakils iki 4–9 laipsnių šilumos.

Vis dėlto tikėtina, kad šiluma neišsilaikys. Šalyje jau kurį laiką vyrauja permainingi orai. Prognozuoja, kad tokie jie laikysis ir toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS