Seimo narė paaiškino, kodėl užregistravo pataisas dėl vaikiško šampano | kl.lt

SEIMO NARĖ PAAIŠKINO, KODĖL UŽREGISTRAVO PATAISAS DĖL VAIKIŠKO ŠAMPANO

  • 8

Seime – idėja uždrausti gėrimus, saldainius ir žaislus buteliuose, kurie savo forma panašūs į šampano butelius.

Kaip kilo mintis užregistruoti tokias pataisas, laidos „Laba diena, Lietuva“ studijoje papasakojo jų autorė, Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Asta Kubilienė.

„Vaikiško šampano buteliai imituoja tikrą produktą – suaugusiųjų šampaną. Ir taip vaikai nuo pat mažens mokomi švęsti šventes gerdami. Gimtadieniuose jie vartoja tokį šampaną, susidaužia taurėmis ir tokiu būdu mokosi šitos kultūros“, – aiškina Seimo narė.

Pasak jos, alkoholio pramonė, į šampano butelius sudėdama saldainius ar žaislus tokiu būdu ruošia alkoholio pirkėją, moko jį, kad alkoholis vartojamas per šventes ir tai yra priimtina. Taip pat ji pabrėžė, kad jau dabar nemažai tėvų savo vaikus nuo tokių gaminių laiko atokiau.

Plačiau apie tai – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ir vel

kubilo gimine...

AS

Juk verslininkai besiverciantis tautos girdymu verciasi per galvas bet kokia kaina krautis milijonus.O ,kad nugirdomi pratinami vaikai jau nuo mazens girtuokliauti jiem tik pasitenkinimas.Daugiau gerianciu daugiau pinigeliu.O nusigerusi Lietuva jiem ne motais.Seniai reikejo ta padaryti ir uzdarineti girdyklas.Kontroliuoti samanes varyma,kontrabanda.Juk viskas savivaldybiu,igaliotiniu ,muitininku,policijos rankose.

Anonimas

Baisiausia, kad tie vaikiški šampano buteliai išstatomi alkoholio lentynose. O dėl alkoholizmo- ar nereikėtų Lietuvoje visiškai sauso įstatymo, kaip Andropovo laikais. Nors metams, nes dabar esam jau per toli nuėję ir mažos kosmetinės priemonės kažin ar bepadės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS