Sinoptikai: didesnės šilumos dar teks palaukti | kl.lt

SINOPTIKAI: DIDESNĖS ŠILUMOS DAR TEKS PALAUKTI

Pavasariškai šiltesnių orų dar teks palaukti, sako sinoptikai, ateinančią savaitę žadantys pereinamojo pobūdžio orus.

 Sekmadienį orus dar lemia anticiklonas - diena turėtų būti giedra arba mažai debesuota. Debesų, jeigu bus, tai tik vienas kitas, sniego nenumatoma. Vėjas bus silpnas, nepastovios krypties, tad diena bus tikrai malonesnė nei šeštadienis, LRT radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Temperatūra sekmadienį kils, didesnėje šalies dalyje bus apie nulį laipsnių, tik vietomis pietrytiniuose rajonuose išliks silpnai neigiama. Vakarinėje šalies pusėje greičiausiai perkops nulį laipsnių.

Artimiausią parą didesnių permainų dar nenumatoma, sakė sinoptikas. Mūsų orus vis dar lems anticiklono pakraštys. Tad naktis bus mažai debesuota, pirmadienį dieną debesuotumas turėtų didėti, tačiau visą parą kritulių dar nenumatoma. Vėjas pasisuks jau iš vakarų. Temperatūra naktį bus švelnesnė - 5-10 laipsnių šalčio, pajūryje, pučiant vėjui nuo jūros, temperatūra nekris žemiau nei 1-3 laipsniai šalčio. Pirmadienį dieną turėtų atšilti iki 1-6 laipsnių šilumos.

Deja, kad ir kaip lauktume šilumos, panašu, kad nei antradienį, nei trečiadienį dar didesnė šiluma iki mūsų šalies neatkeliaus, sakė sinoptikas T. Kantautas. Anticiklonas, pasak jo, atsitrauks, slėgis truputį nukris, tačiau ir ciklonai į mūsų šalį dar neatkeliaus. Taigi vyraus pereinamojo pobūdžio orai - debesuoti su pragiedruliais, tai vienose, tai kitose vietovėse bus nedidelių kritulių. Vėjas bus nestiprus, o naktimis vis dėlto temperatūra dar išliks neigiama - apie 2-7 laipsnius šalčio. Dienomis vyraus teigiama temperatūra - apie 1-4 laipsnius šilumos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Yra

Yra visada amžinai nepatenkintų.Oras, oro srovės nėra kaip įkalta siena - tik taip, ne kitaip.Kas bumbekliui negerai? Aš matau viską, kaip ir sinoptikai pranašauja, kodėl Jums nesimato?Jei temperatūra sakoma 10 - 15 laipsnių tai taip ir yra įvairiose vietose.Varėnoje paprastai šalčiau, negu bet kur kitur.Eik ir spręsk Tu, manai sugebėsi geriau?

...

Kai pliurpėt apie besitęsiančius šalčius, šiluma atėjo. Kai tuomet pradėjot pliurpt apie atėjusį pavasarį, VĖL šalčiai užpuolė... dabar jau bandot įrodyt kad tai ilgam?.. iki rytdienos, o paskui ir vėl priešingai imsit kalbėt? Na, taip, per tas velnio (vėjo) jėgaines teliūškuojas tie orai, bet negi sunku GERAI paskaičiuot ir mums nemeluot?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS