STT vadovas: paskola – dažniausia gynyba korupciniuose nusikaltimuose | kl.lt

STT VADOVAS: PASKOLA – DAŽNIAUSIA GYNYBA KORUPCINIUOSE NUSIKALTIMUOSE

  • 2

Paskola arba jos grąžinimas yra dažniausia gynyba korupciniuose nusikaltimuose, sako tyrimą dėl politinės korupcijos atliekančios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius.

„Įtariamasis, šiuo atveju Eligijus Masiulis, turi teisę duoti parodymus ar apskritai gali atsisakyti duoti parodymus. Duodant parodymus galima sakyti tiesą arba kitaip gintis. Tačiau kaip rodo mūsų praktika - korupciniuose nusikaltimuose dažniausiai būna tokia gynybinė versija, kad tai yra paskola arba skolos grąžinimas“, - BNS trečiadienį sakė S.Urbanavičius.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Antradienį E.Masiulis pareiškė, kad 90 tūkst. eurų iš R.Kurlianskio pasiskolino. Jis tvirtino, jog automobilyje pasirašė paskolos raštelį, tačiau jos neįformino pas notarą.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas irgi pažymi, kad paskola yra viena iš versijų, kuria įprastai ginamasi tokio pobūdžio nusikaltimuose.

„Šitoje situacijoje vyksta ikiteisminis tyrimas, įtariamas asmuo gali pateikti vienokias ar kitokias versijas. Iš savo praktikos kiek galiu sakyti, tiesiog yra viena iš versijų, kurią reikia patikrinti ir įvertinti“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė Ž.Radišauskas.

Paklaustas, ar teisėsauga rado E.Masiulio minimą paskolos raštelį, Ž.Radišauskas sakė nesąs tyrimą organizuojantis prokuroras, tad negalintis į šį klausimą atsakyti.

E.Masiulis įtariamas ir neteisėtu praturtėjimu, nes jo namuose iš viso buvo rasti 250 tūkst. eurų. Teisėsauga įtaria, kad šie pinigai buvo įgyti neteisėtai. Savo ruožtu buvęs parlamentaras teigia, kad šie pinigai buvo sutaupyti jo ir giminaičių, siekiant investuoti į nekilnojamojo turto verslo projektus.

Šie sandoriai viešose E.Masiulio pajamų ir turto bei interesų deklaracijose nenurodyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

relagi

Viską pasako paskutinis kuklus sakinys: "Šie sandoriai viešose E.Masiulio pajamų ir turto bei interesų deklaracijose nenurodyti".

...

Na... jei kitus 'pridavė', gal ir nusipelnys 'patikėjimo'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS