Susigriebta, kad nepilnamečių inspektoriai vis dėlto reikalingi | kl.lt

SUSIGRIEBTA, KAD NEPILNAMEČIŲ INSPEKTORIAI VIS DĖLTO REIKALINGI

Siūloma ištaisyti klaidą dėl nepilnamečių inspektorių pareigybės panaikinimo. Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme siūloma įteisinti policijos pareigūnus, kurie turėtų darbo su nepilnamečiais kvalifikaciją.

Tokį pasiūlymą Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisoms įregistravo Seimo nariai konservatoriai Monika Navickienė, Rimantas Jonas Dagys ir Gintarė Skaistė.

„Darbo pobūdis skiriasi, kai įvykio vietoje yra ne tik suaugusieji, bet ir nepilnamečiai asmenys. Labai svarbu, kad policijos pareigūnas, įvykio vietoje esant nepilnamečiams asmenims, turėtų darbo su nepilnamečiais žinių ir patirties. Praktika rodo, kad reformos metu buvo padaryta klaida panaikinant nepilnamečių inspektorių pareigybes”, - sako pasiūlymo autoriai.

Kad policijos pareigūnams būtų suteikta darbo su nepilnamečiams kvalifikacija, parlamentarų teigimu, reikalingas ilgesnis laikotarpis nuo įstatymo įsigaliojimo.

Pasiūlymą įregistravę parlamentarai M. Navickienė, R. J. Dagys ir G. Skaistė siūlo, kad ši nauja nuostata įsigaliotų nuo 2020 m. sausio 1 d. Jei Seimas pritartų, Vyriausybė, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba iki 2019 m. balandžio 30 d. turėtų priimti šio įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS