A. Tapinas buria profsąjungas: reikia plano dėl situacijos valstybėje | kl.lt

A. TAPINAS BURIA PROFSĄJUNGAS: REIKIA PLANO DĖL SITUACIJOS VALSTYBĖJE

Žurnalistas, „Laisvės TV“ įkūrėjas ir visuomenininkas Andrius Tapinas trečiadienį kviečia įvairių sričių profesines sąjungas tartis dėl galimo veiksmų plano siekiant permainų ir politikų dėmesio.

„Dabar turime daugiau kaip 20 įvairių profesinių sąjungų, kurios patvirtino, kad dalyvauja. Labai svarbu bus pamatyti, kaip jos žiūri į situaciją, kuri yra, visų pirma, su mokytojais, o turbūt apskritai valstybėje, kokius jie veiksmus galėtų paremti ir ar jie galėtų susitarti dėl bendrų veiksmų ir dėl tarpusavio palaikymo“, – BNS antradienį sakė A. Tapinas.

Jis teigė kol kas negalintis konkrečiai nurodyti, kokie tai galėtų būti veiksmai, ir teigė, kad tai turėtų paaiškėti trečiadienio vakarą, po susitikimo.

Labai svarbu bus pamatyti, kaip jos žiūri į situaciją, kuri yra, visų pirma, su mokytojais, o turbūt apskritai valstybėje, kokius jie veiksmus galėtų paremti ir ar jie galėtų susitarti dėl bendrų veiksmų.

„Minčių yra visokių, bet kol mes nepatikrinome jų ir neišgirdome profesinių sąjungų nuomonės ir kol nepamatėme ties kuria mintimi yra bendras sutarimas, nėra labai prasmės kalbėti apie konkrečius dalykus“, – sakė A. Tapinas.

Anot jo, savo dalyvavimą jau patvirtino įvairių sveikatos apsaugos, švietimo, socialinių, paslaugų, kultūros darbuotojų, taip pat ugniagesių, dėstytojų, žurnalistų, negalios organizacijų, moksleivių, studentų, teisės pareigūnų, teatrų ir koncertinių įstaigų profesinių sąjungų atstovai.

Keliasdešimt pedagogų nuo praėjusio trečiadienio reikalaudami derybų su valdžia nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijoje. Ketvirtą savaitę vyksta dalies pedagogų streikas dėl rugsėjį įvesto etatinio darbo apmokėjimo ir didesnių algų.

Praėjusią savaitę per derybas švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė ir profsąjungos iš esmės sutarė, kaip taisyti rugsėjį įvestą etatinį mokytojų apmokėjimo modelį bei numatyti daugiau finansavimo švietimo pagalbos specialistams.

Dauguma šių punktų buvo pasiūlyti nestreikuojančių profsąjungų, o dėl Andriaus Navicko vadovaujamos streikuojančios profesinės sąjungos reikalavimų sutarta nebuvo.

Jis reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases, keisti mokytojo etato struktūrą.

Pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad dėl susidariusios situacijos atstatydina švietimo ir mokslo ministrę J. Petrauskienę.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

kazkokia velniava

Be puses litro nesuprasi kas cia darosi. Neduok dieve, kad pradetu vitrinas, langus dauzyti, paskui ir vel zmoniu pinigai

Anonimas

Kam NATO sukisami dideli pinigai.Ir is viso reikia tokio streiko kaip Prancuzijoj Graikijoj.Tada pradetu mastyt.Dabar del penkiu bobeliu galvos nesuka tyciojasi.Liaudis pas mus per rami.Kitose salyse seniai butumet pastatyti i vieta.

...

CHA: "Dauguma šių punktų buvo pasiūlyti nestreikuojančių profsąjungų, o dėl Andriaus Navicko vadovaujamos streikuojančios profesinės sąjungos reikalavimų sutarta nebuvo" - vieni visą savo energiją tik švilpimui išleido, kiti pro langus nelipinėjo ir konstruktyviai dirbo, tai ir rezultatai kitokie. BET - 'didžiajam šach'mat-ininkui' iš tvartelinio Smolnio tai netinka, jis į paskutinį mūšį paleido savo Tapino 'šarvuotą traukinį'... nors tas dar nė velnio nežino ką ir dėl ko reiks naikint... ir kas gali paneigt kad ne jie ir yra tie tikrieji 'žalieji žmogeliukai', grinčai, siekiantys lietuviams Kalėdas sušikt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS