Teismas atmetė prašymą Palangos kurhauzo dalį perduoti valstybei | kl.lt

TEISMAS ATMETĖ PRAŠYMĄ PALANGOS KURHAUZO DALĮ PERDUOTI VALSTYBEI

  • 1

Pirmadienį Palangos miesto apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo atmetė Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos ieškinį dėl Palangos kurhauzo dalies paėmimo valstybės nuosavybėn.

Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos pateikė ieškinį, kuriuo prašė atsakovams Gediminui Jackai ir jo šeimos nariams priklausančią kurhauzo dalį dėl jos netinkamo laikymo paimti valstybės nuosavybėn, taip pat priteisti žalos atlyginimus. Atsakovai teismui pateikė kitą prašymą – atlyginti jų patirtus nuostolius.

Teismo sprendimu konstatuota, kad ieškovo pateikti įrodymai nepakankami, o atsakovų argumentai – nuginčyti leistinomis įrodinėjimo priemonėmis. Pažymėta, kad privataus turto nusavinimo pagrindus įrodantys dokumentai ir aplinkybės turi būti aiškūs, realūs, o turto nusavinimo pagrindai – visapusiškai įrodyti. Teismo nuomone, iš byloje pateikiamų duomenų negalima nustatyti minėtų reikalavimų faktinių ir teisinių pagrindų, o prašomoms kompensacijoms taikoma senatis.

Iš atsakovų priteista po beveik 260 eurų žyminio mokesčio valstybei.

Šį sprendimą galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ar

tik nepasimovėt ant savo gudrumo (godumo)iešmo? Kurhauzas priklausė valstybei ir negalėjo būti grąžintas Tiškevičiui (Jackos pastangomis). Ir nebūtų jokių pardavimų, padegimų, ir būtų galėjusi savivaldybė restauruoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS