Ugniagesiai atlyginimams didinti prašo papildomų 5 mln. eurų | kl.lt

UGNIAGESIAI ATLYGINIMAMS DIDINTI PRAŠO PAPILDOMŲ 5 MLN. EURŲ

Ugniagesiams atstovaujanti profesinė sąjunga prašo Vyriausybės, Seimo ir Vidaus reikalų ministerijos didesnių atlyginimų, geresnio aprūpinimo ir daugiau pareigūnų.

Profsąjunga ragina Vyriausybę papildomai skirti 9,4 mln. eurų formuojant 2019 m. biudžetą: 5,6 mln. eurų statutinių ugniagesių, 711 tūkst. eurų - nestatutinių ugniagesių atlyginimams didinti, 1,6 mln. eurų - etatams užimti, 600 tūkst. eurų - įsiskolinimams padengti ir 880 tūkst. - uniformoms ir saugos priemonėms įsigyti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui priklausančiose įstaigose vyksta esminės pertvarkos, bet ugniagesių atlyginimas - vis dar mažiausiais visoje Vidaus reikalų sistemoje. Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga (UGPS) priėmė rezoliuciją, kuria prašo užtikrinti reikiamą departamento finansavimą ir saugias tarnybos sąlygas.

„2019 metais statutiniai ugniagesiai gelbėtojai turėtų uždirbti ne mažiau nei 750 eurų atskaičius mokesčius, neįskaitant priedų ir priemokų. Savo ruožtu nestatutiniai ugniagesiai turėtų uždirbti ne mažiau 650 eurų atskaičius mokesčius. Atitinkamai ne mažiau kaip 750 eurų turi uždirbti nestatutiniai padalinių vadovai.

Šiuo metu departamentui priklausančiose įstaigose turime daugiau nei 13 procentų tuščių etatų, todėl dirbantiesiems tenka gerokai didesnis krūvis. Būtina maksimaliai užpildyti etatus ir paskirstyti darbo krūvius. Be to, visi ugniagesiai turėtų būti aprūpinti uniformomis ir kitomis saugos priemonėmis, atgauti kompensacijas už neišduotas uniformas. Negalima net pateisinti fakto, kad ugniagesiai iki šiol neturi galimybės net nemokamai pasiskiepyti nuo erkinio encefalito“, - sako UGPS pirmininkas Saulius Džiautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS