Už ES lėšas pasieniečiai pirko tarnybinių šunų ir atnaujino dresavimo bazę | kl.lt

UŽ ES LĖŠAS PASIENIEČIAI PIRKO TARNYBINIŲ ŠUNŲ IR ATNAUJINO DRESAVIMO BAZĘ

  • 1

Už ES lėšas pasieniečiai įsigijo naujos kinologinės įrangos ir tarnybinių šunų bei modernizavo keturkojų dresavimo bazę.

VSAT baigė įgyvendinti Nacionalinės Vidaus saugumo fondo programos finansuotą projektą „Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologijos pajėgų stiprinimas, I etapas“.

Projektas prisidėjo įgyvendinant vieną svarbiausių VSAT veiklos prioritetų – sustiprinti kinologinę veiklą siekiant didinti valstybės sienos pažeidimų išaiškinimą. Šio projekto tikslas taip pat buvo reagavimo pajėgumų stiprinimas siekiant užtikrinti sklandžią Rusijos piliečių tranzito kontrolę. Šis sėkmingai įgyvendintas projektas pagerins nelegalios migracijos, kontrabandos, narkotinių ir sprogstamųjų medžiagų, ginklų gabenimo ir kitų nusikalstamų veikų užkardymą.

Už 123 tūkst. eurų viešųjų pirkimų būdu pasieniečiai nupirko 15 kilnojamų voljerų su būdomis,  6 tarnybinius šunis, 8 apsauginių kostiumų komplektus šunims dresuoti, 28 narvus-boksus šunims laikyti ar transportuoti, 36 visuotinės padėties nustatymo sistemas (GPS) šunims, 9 elektrinių šunų dresavimo antkaklių komplektus, 10 įrangos komplektų ir 12 amunicijos kompletų, skirtų tarnybinių šunų priežiūrai ir dresavimui.

Be to, už šias lėšas modernizuota tarnybinių šunų dresavimo bazė - įsigytas konstrukcinis angaras šunims dresuoti ir mokyti kinologus.

GALERIJA

  • Už ES lėšas pasieniečiai pirko tarnybinių šunų ir atnaujino dresavimo bazę
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šuo lieka šunim, o ne pareigūnu.

Įsigijo naujos kinologinės įrangos ir tarnybinių ŠUNŲ, kurie tuoj taps "pareigūnais" visi jais gėrėsis ir garbins !?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS