Vaikų vasaros poilsiui – daugiau kaip 1 mln. eurų | kl.lt

VAIKŲ VASAROS POILSIUI – DAUGIAU KAIP 1 MLN. EURŲ

  • 0

Vaikų vasaros poilsiui organizuoti šiemet skiriama per 1 mln. eurų, numatoma, kad įvairiose edukacinėse veiklose dalyvaus apie 50 tūkst. šalies mokinių.

Švietimo ir mokslo ministerija teigia, kad šiemet vaikų vasaros poilsio projektams skiriamas didesnis finansavimas nei pernai. Iš Europos socialinio fondo lėšų tam skirta 400 tūkst. eurų, dar apie 900 tūkst. eurų suteikti yra numačiusios savivaldybės, lėšų skirs ir ministerija.

Europos Sąjungos lėšomis remiamas vaikų dalyvavimas stacionarių stovyklų programose. Paprastai tai padengia 30 proc. visos kainos. Vaikams iš socialiai remtinų šeimų, kaip ir kasmet, apmokama 95 proc. stovyklos kainos. Kaip nurodo ministerija, dėl kompensacijos tėvams reikėtų pasiteirauti konkrečioje stovykloje, stovyklų sąrašas skelbiamas www.tapk.lt.

Per vasaros atostogas pati ministerija biudžeto lėšomis finansuos neformaliojo vaikų švietimo projektus. Jiems remti ministerija numačiusi 150 tūkst. eurų. Iki birželio 15 dienos dar vyksta projektų konkursas. Vaikų dalyvavimas tokiose veiklose bus nemokamas.

Vaikai taip pat gali dalyvauti savivaldybių finansuojamose stovyklose. Pastarosios stovyklos taip pat nemokamos, kai kuriais atvejais gali kainuoti tik maitinimas ar kitos ne ugdymo paslaugos.

Ministerija atkreipia dėmesį, kad daug veiklų vasarą vaikams siūlo ir akcijos „Atverk duris vasarai“ dalyviai: apie 250 įvairių organizacijų beveik visose savivaldybėse vaikams rengs nemokamas edukacines programas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS