Valstybiniai muziejai nemokamai atveria duris lankytojams | kl.lt

VALSTYBINIAI MUZIEJAI NEMOKAMAI ATVERIA DURIS LANKYTOJAMS

  • 12

Sekmadienį lankytojams duris nemokamai atvers visi valstybiniai muziejai.

Kultūros ministerijos iniciatyva, iš viso lankytojai nemokamai ekspozicijas galės apžiūrėti keturiuose nacionaliniuose ir dvylikoje respublikinių muziejų bei keliasdešimtyje jų padalinių.

Tarp įstaigų, kurias galima lankyti nemokamai – Gedimino pilies bokštas, Palangos gintaro muziejus, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės galerija Kaune, Lietuvos etnokosmologijos muziejus Molėtų rajone, Klaipėdoje įsikūręs Lietuvos jūrų muziejus, Rumšiškių liaudies buities muziejus, Trakų istorijos muziejus ir kiti.

Galimybė paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį nemokamai lankytis nuolatinėse Kultūros ministerijai pavaldžių muziejų ir jų padalinių ekspozicijose sudaryta nuo šių metų sausio.

Nemokamo muziejų lankymo modelis bus finansuojamas biudžeto lėšomis, kompensuojant muziejams negautas pajamas.

Prie iniciatyvos kviečiami prisijungti ir savivaldybių muziejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

vladas

Protingi komentatoriai padėkojo ,,valstiečiams" ir tai labai šaunu,nes tai jų nuopelnas,bet vėl kažkokioms nuvalkiotoms koncervatiškoms žiurkėms tai užkliūna.

Užskaitau

Taip, yra muziejų, kurių bilietų kainos nesikandžioja. Tačiau, kaip jau minėjo, kad ir Jūrų muziejus, 4 asmenų šeimai 21eu. Tai jau ne taip ir maža suma susitaupo.

...

Che, kažkam 3€ jau ne pinigai, bet kai pagalvoji kad tai VIRŠ 10 Lt, tai... ŽIAURU; gal vis tik geriau išvis tuos bilietus atpiginus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS