Visuomenės ir kariuomenės vienybė – geriausias partizanų atminties įamžinimas | kl.lt

VISUOMENĖS IR KARIUOMENĖS VIENYBĖ – GERIAUSIAS PARTIZANŲ ATMINTIES ĮAMŽINIMAS

  • 5

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis įsitikinęs, kad visuomenės ir kariuomenės vienybė yra geriausias partizanų atminties įamžinimas.

„Šiandien švenčiama Visuomenės ir kariuomenės vienybė tęsiasi ilgus ilgus metus, ir tebūna ji geriausias partizanų atminties įamžinimas“, – sekmadienį pareiškė ministras žygyje, surengtame minint partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną.

Krašto apsaugos ministerijos informuoja, kad 12 km su kitais žygeiviais R. Karoblis keliavo  Dainavos partizanų keliais bei 1863 metų  sukilimo dalyvių takais, taip vadinama Muravjovo linija Punios šile. 

Buvo aplankyta atstatyta Dainavos apygardos partizanų vadavietė, kur bunkerį įrengė 1919-1920 metų Laisvės kovų dalyvis, Dainavos apygardos vadas Domininkas Jėčys-Ąžuolis. Jo kvietimu 1947–ųjų balandžio 22-24 dienomis Punios miške įvyko Dainavos apygardos partizanų vadų sąskrydis, kuriame dalyvavo ir legendinis partizanų vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas, tuometinis Dainavos apygardos vado pavaduotojas.

Pėsčiųjų žygis skirtas vieno žymiausių partizanų vado generolo Adolfo Ramanausko-Vanago 100-osioms gimimo metinėms.

Prie Dainavos apygardos štabo bunkerio vyko partizanų ir visų kovotojų, žuvusių už Lietuvos laisvę pagerbimo ceremonija, skambėjo partizanų dainos, taip pat buvo galima paragauti kariškų vaišių.

Kelių karių ir visuomeninių organizacijų atstovų iniciatyva pirmą kartą partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos šventė buvo surengta 1935 metais.

GALERIJA

  • Visuomenės ir kariuomenės vienybė – geriausias partizanų atminties įamžinimas
  • Visuomenės ir kariuomenės vienybė – geriausias partizanų atminties įamžinimas
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Visi

Visi partizanu bunkeriai buvo isduoti tu paciu lietuviu kaip visi partizanai nei vienas bunkeris nebuvo rastas nkvd tai pirma isdavem nuzudymui o dabar garbinam kartu su komunistu lyderiais tai kaip cia suprast kurioje lentyneleje siandien yra like gyvi partizanai tikriausia apatinej tas pats butu ir dabar tas pats buvo ir su 1863 metu sukileliais kuriuos lietuviai vadino veltedziais ir isdavinejo caro valdziai dabar isdaviku palikuonys rekia kad partizanai banditai taip lengviau pateisint kalte kuria slegia sazine pataikunu tauta buvom pataikunu tauta ir likom ne bereikalo partizanai dainuodavo lietuvele tu mano tu mano tevyne lietuvele tu mano kkkkkkkk paskutine kas nori tave tas ir birbina ir nera kas apgins

Liaukitės

vieną kart idelizuoti paprasčiausius razbainikus ir banditus.Tautos atmintis gyva!

...

Partizanai miškuose apsikasę amerikontų ateinančių laukė, panašiai ir mūsų kariuomenė tikis kas ją NATO apgins.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS