VSD vadovas: Rusija gali veikti Lietuvoje prisidengdama terorizmu | kl.lt

VSD VADOVAS: RUSIJA GALI VEIKTI LIETUVOJE PRISIDENGDAMA TERORIZMU

  • 9

Rusija ir Baltarusija gali veikti Lietuvoje prisidengdama terorizmu, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus Darius Jauniškis.

„Niekada negalime būti tikri, kad koks vienišas vilkas ar kažkoks neaiškia mentaline kryptimi žmogus nepadarys teroristinių aktų. Nepamirškime vėlgi ir hibridinio karo. (...) Gali būti tiesiog prisidengiant terorizmu tam tikri tikslai ir planai įvykdyti būtent iš Rytų pusės“, - žurnalistams po susitikimo su naujuoju Ministrų kabinetu penktadienį sakė VSD vadovas.

Jis patvirtino, kad kalbėdamas apie rytines šalis turi omenyje Baltarusiją ir Rusiją.

Gali būti tiesiog prisidengiant terorizmu tam tikri tikslai ir planai įvykdyti būtent iš Rytų pusės.

Įtampą dėl terorizmo grėsmių pastarąją savaitę vėl sustiprino išpuolis Vokietijoje, kur į kalėdinę mugę įvažiavus sunkvežimiui žuvo 12 žmonių.

Negalima atmesti galimybės, kad teroristiniai išpuoliai bus vykdomi ir Lietuvoje, teigė D.Jauniškis.

„Niekada mes negalime būti garantuoti, kad tie dalykai pas mus nepasikartos ir tam turime ruoštis“, - sakė jis.

VSD direktorius supažindino naujuosius ministrus su žvalgybos veikla ir grėsmėmis nacionaliniam saugumui.

„Labai svarbu yra naujai Vyriausybei ir naujiems politikams, kurie atėjo valdyti valstybės, susipažinti su žvalgybos institucijos darbu, kam reikalinga žvalgyba, jos darbo metodais“, - kalbėjo D.Jauniškis.

Jam antrino ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Tai labai geras pavyzdys, padedant naujai administracijai darbuotis, kad tie žmonės, kurie mažiau turėjo reikalų, galėtų suvokti, kokia atsakomybė yra ministro visose srityse, kalbant ir apie valstybės saugumą“, - sakė premjeras.

Panašius mokymus VSD žada rengti ir naujiesiems Seimo nariams.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jankis

VSD pedofilai,tai didžiausi teroristai,todėl galėtų ir patylėt šitas melagis

mano

patrimas... Dariau reikia baigti sia /odiseja/ su /pabegeliais/ nes siandien savi zmones vargsta o spiku buvo ir bus kol zmoniskumo tarp zmoniu nebus ju yra ko gero ir valdzioje ypac buvusiu ir seime tai neatmestina ir /teisesauga/....sekmes siame darbe...

o kas gali paneigti kad .....ne chizofrenikai

globalistiniai liberastpiderasiniai fasistai pries savo gala sika ant visko kas TIESA SAZINE ZMONISKUMAS Lietuvai 2017 metai paskutiniai kai komunistiniai isgamos valdo VSD vadovams reikia pasiziureti i klyna ir i subine pas juos jau ir tenais rusu snipas sedi o gal net ir PUTINAS Cha cha cha pasityciokim is pridurku ..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS