Vyriausybėje atidarytas vaikų kambarys | kl.lt

VYRIAUSYBĖJE ATIDARYTAS VAIKŲ KAMBARYS

  • 2

Vyriausybės rūmuose atidarytas vaikų kambarys – Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis sako, kad kol ieškoma teisinių sprendimų dėl vaikų priežiūros, tuo rūpinsis patys darbuotojai.

„Kambaryje yra įkurta viena mobili darbo vieta: kanceliarijos darbuotojas atsineša savo kompiuterį, prisijungia ir iš ten gali darbuotis. Tad sutars, ar po pusę dienos, ar po dieną, kad vienas iš tėvų ten turės tą darbo vietą ir prižiūrės tuos keletą vaikų. Bet čia – tik pradžia. Jei matysime, kad paklausa yra didelė, gal net kažkokias papildomas darbo sutartis sudarysime su darbuotojais“, – BNS teigė kancleris.

Vaikų kambarys įrengtas per maždaug du mėnesius, jį sudaro dvi atskiros patalpos. Viena iš jų skirta aktyviam vaikų poilsiui, kitoje mažieji galės užsiimti kūrybinėmis dirbtuvėmis.

Pasak kanclerio, patalpos pritaikytos užsiėmimams su vaikais, čia yra kompiuterinių ir kitų žaidimų, edukacijai skirtų priemonių, skirtų vaikams nuo trejų metų iki paauglystės. Naują erdvę savo atneštais žaislais, knygomis užpildė patys darbuotojai.

Visą patalpų plotą sudaro apie 55 kvadratiniai metrai.

A. Stončaitis sako, kad patalpos kanceliarijos darbuotojų vaikams įrengtos siekiant užtikrinti palankias sąlygas darbui, „kad jiems netektų galvoti, kur palikti vaikus, jeigu tuo metu mažiesiems yra būtina tėvelių priežiūra“.

„Mūsų manymu, mes kažkokį standartą požiūrio į darbuotojo vaiką valstybinėje įstaigoje formuojame, galų gale, tai yra pavyzdys ir privačioms įmonėms“, – kalbėjo A. Stončaitis.

Prieš kelis mėnesius A. Stončaitis iškėlė idėją įrengti vaiko priežiūros kambarius visose valstybės institucijose. Jis kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ministerijas, prašydamas parengti siūlymus dėl tokių kambarių modelio, įgyvendinimo mechanizmo.

„Gaila, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nerado formos, kaip teikti paslaugas. Bet per paslaugas būtų galima ieškoti ir surasti galimybes, kad būtų galima ir vaikų priežiūrą padaryti. Manau, kad ministerija turėtų į tai žiūrėti plačiau, ne tik sakyti siaurai, kad negalima. Reikėtų žiūrėti, kad būtų galima“, – tikino jis.

GALERIJA

  • Vyriausybėje atidarytas vaikų kambarys
  • Vyriausybėje atidarytas vaikų kambarys
  • Vyriausybėje atidarytas vaikų kambarys
  • Vyriausybėje atidarytas vaikų kambarys
Vyriausybės kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Vietoj to kad Mamos būtų GERIAUSIOMIS savo vaikų auklėmis, jos savo DIDŽIAUSIĄ turtą (Vaikus) numeta svetimiems (beje, toms samdytosioms juk irgi dirbt reikia; kas gero iš valdiško darbo?) ir pačios tampa vidutinio lygio tarnautojomis, ir tai VADINAMA moterų empacipacija. TIK - visuomenė dėl to tik praranda, moterys, galėjusios būti SUPER Mamomis, virsta eilinėmis vykdytojomis (tame tarpe - ir svetimų vaikų auklėmis). Ir nauda iš to TIK tiems liber'alams, kurie 'prisiglaudžia' ir dirbančios Motinos atlyginimų mokesčius, ir DAR pasiima dalį iš tų auklių... ir - atsiranda galia visas tas moteris šokdint, vietoj to kad būtų Šeimos Karaliene, moteris virsta visuotine pastumdėle.

Birutė

Ir vėl privilegijos vyriausybės nariams, o kas eiliniams darbuotojų vaikams? Samdyti aukles,nes pagal naują įstatymą nuo liepos vienų vaikų nepaliksi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS