Žvejams – raginimai nebelipti ant ledo | kl.lt

ŽVEJAMS – RAGINIMAI NEBELIPTI ANT LEDO

  • 1

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokass ragina žvejus nebelipti ant ledo, nes jis yra jau nesaugus.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokass ragina žvejus nebelipti ant ledo, nes jis yra jau nesaugus.

„Kreipiuosi į poledinės žūklės mėgėjus ir kviečiu juos būti atsargius. Nerizikuokite nei savo, nei gelbėtojų saugumu ir tirpstant ledui rinkitės kitus mėgėjų žvejybos būdus“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos specialistai, nesaugus yra visų Lietuvos ežerų ledas nepriklausomai nuo jo storio.

Nors ledo dangos storis šalies šiaurės rytų rajonų ežeruose yra 15–20 centimetrų, šiuose rajonuose buvo daugiausia sniego, kuriam tirpstant vanduo šlaitais nutekėjo į ežerus ir apsėmė pakrantes. Ten, kur ledas dar yra 20 centimetrų storio ir išlaiko žmogų, pakrančių juostose ledas jau ištirpęs.

Šiemet ugniagesiai beveik 40 kartų dirbo vandenyje ir ant ledo. Šių darbų metu jie ištraukė, pirminiais duomenimis, 6 skenduolius bei išgelbėjo daugiau nei 20 gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SĄJŪDIS 2

“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos ************************************************************************************************************************************** “Mes, pasirašiusieji, atsiribojame nuo tokio Lietuvos valdžios elgesio su Tauta ir valstybe.”

SUSIJUSIOS NAUJIENOS