Į rekonstruotus Pacų rūmus ketina persikelti Lenkijos ambasada | kl.lt

Į REKONSTRUOTUS PACŲ RŪMUS KETINA PERSIKELTI LENKIJOS AMBASADA

Vilniuje dirbantys Lenkijos diplomatai ateityje turėtų persikelti dirbti į patalpas sostinės Senamiestyje - planuojamus rekonstruoti Pacų rūmus.

Lenkijos ambasados atstovė Malgorzata Mozyro-Galan BNS pranešė, kad vasario mėnesį Vilniaus savivaldybė suteikė leidimą atlikti statybos ir rekonstrukcijos darbus Šv.Jono gatvėje esančiuose, 17 amžiuje statytuose Pacų rūmuose.

Pastato modernizacijos projektas buvo parengtas dar 2010 metais.„Dabartinis etapas - tai konkurso Pacų rūmų Vilniuje pastato statybos ir restauravimo darbams atlikti pradžia. (...) Tai bus viešas konkursas, skelbiamas visoje Europoje“, - rašoma Lenkijos ambasados atstovės atsakyme.M.Mozyro-Galan sakė neturinti duomenų, kada tiksliai bus paskelbtas konkursas ir kada diplomatai turėtų persikelti į naujas patalpas.

Šiuo metu Lenkijos diplomatai dirba keliose Vilniaus vietose. Oficialus Lenkijos atstovybės adresas yra Smėlio gatvėje, Antakalnyje, ten taip pat yra įsikūręs ir ambasados Konsulinis skyrius. Ambasada turi ir veikiančias patalpas Pacų rūmuose.

„Į rekonstruotas patalpas iš Smėlio gatvės persikels visa Lenkijos diplomatinė misija“, - BNS teigė M.Mozyro-Galan.

Praėjusią savaitę naujienų agentūra PAP pranešė, kad statybos darbai Pacų rūmuose, į kuriuos taip pat persikels Lenkijos institutas, turėtų prasidėti 2012 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Supratau

Perkels į istorinius Pacų rūmus,kad lenkai dar labiau pajustų nostalgiją Žečpospolitai.

jk

Na ir kvaila mūs valdžiukė.Tokius rūmus atiduoti lenkiškam okupantui.Dar gražiau yra su lenkų dvuikos filialu,pasivadinusiu lenkų institutu,jį senai metas uždrausti už antilietuvišką veiklą,juk visos autonomijų idėjos eina iš ten.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS