„Klaipėdos mėsinę“ sukrėtė direktoriaus mirtis | kl.lt

„KLAIPĖDOS MĖSINĘ“ SUKRĖTĖ DIREKTORIAUS MIRTIS

Trečiadienį apie 8 val. ryto žmona rado nusižudžiusį 48 metų bendrovės „Klaipėdos mėsinė“ vadovą Nerijų Kuzmą.

Vyras pasitraukė iš gyvenimo savo namuose Giruliuose, Palangos gatvėje. Spėjama, kad savižudybė įvyko naktį iš antradienio į trečiadienį.

Direktorius buvo Seimo nario Raimundo Paliuko žentas. Be tėvo liko du vaikai.

Antradienį N.Kuzma buvo kalbinamas žurnalistų. Jo prašyta pakomentuoti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pranešimą apie atliekamą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Oficialiame pranešime bei Klaipėdos apygardos prokuratūros surengtoje spaudos konferencijoje buvo užsiminta tik tiek, kad įtarimai pareikšti vienos uostamiesčio uždarosios akcinės bendrovės, užsiimančioms mėsos perdirbimu, keturiems darbuotojams. Tačiau greitai tapo žinoma, kad pareigūnai atliko kratas „Klaipėdos mėsinėje“.

Kad ir kaip klausinėjamas Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius spaudos konferencijos metu neatskleidė įtariamųjų pavardžių bei neįvardijo bendrovių pavadinimų.

Žinia apie N.Kuzmos savižudybę pasiekė trečiadienį apie 10.30. Žinią jam pranešė policijos pareigūnai.

„Mūsų pranešimas buvo ne apie jo neteisėtą veiklą, o apie tyrimą vienoje iš įmonių. Vakar konferencijoje nuskambėjo klausimas, kodėl neatskleidžiame juridinių asmenų pavadinimų. Sakiau, kad yra nekaltumo prezumpcija. Ši situacija parodo, kad nekaltumo prezumpcijos principas yra labai svarbus. Kita vertus, dabar atliekamame tyrime bus nustatytos šio asmens mirties priežastys. N.Kuzma Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atliekamame tyrime neturėjo jokio juridinio statuso, nebuvo apklaustas, ir nebuvo įtariamasis“, - tikino G.Danėlius.

Bendrovės „Klaipėdos mėsinė“ administratorės Dalios Gužauskienės išplatintas pranešimas spaudai:

„Klaipėdos mėsinė“ patyrė skaudžią netektį, tačiau Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrimas įmonės veiklos nesutrikdė.

Kovo 5 d. FNTT įmonėje atliko patikrinimą. Tikrintojai, nelaukdami teisminio proceso, per žiniasklaidos priemones išplatino ir vis pateikinėjo informacijos nuotrupas, nušviesdama šį įvykį.

Galima neabejoti, kad toks informacijos skleidimas visiškai nesilaikant nekaltumo prezumpcijos buvo daromas FNTT savireklamos tikslais. Juk įmonei mestų kaltinimų pagrįstumą  pirmiausia turi įrodyti teismas.

Klaipėdos mėsinės vadovai po pranešimo apie įvykį patyrė didžiulį žiniasklaidos dėmesį, dėl negatyvios informacijos susvyravo klientų ir tiekėjų pasitikėjimas įmone.

Neišlaikęs spaudimo kovo 13 d. iš gyvenimo pasitraukė bendrovės ilgametis vadovas -- komercijos direktorius Nerijus Kuzma.

Atsižvelgdami į pastarųjų dienų  įvykius pareiškiame, kad FNTT vykdomas tyrimas niekaip nesutrikdys įmonės veiklos - vykdoma gamyba, atliekami atsiskaitymai.


 

 

 

Nr.

Psichologinės pagalbos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

 

1

Jaunimo linija
Budi savanoriai

8 800 28888

I-VII

visą parą

2

Vaikų linija
Budi savanoriai, profesionalai

116 111

I-VII

11:00 - 21:00

3

Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.

8 800 77277

I-V

16.00 - 20.00

4

Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai

8 800 66366

I-VII

10:00 - 21:00

5

Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai

116 123

I-VII

visą parą

800-ąją paslauga apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.


 

Emocinė parama internetu

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt

 

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Užuojauta šeimai

"Neteiskite ir nebūsite teisiami; nesmerkite ir nebūsite pasmerkti...." Geras, inteligentiškas, profesionalus žmogus... Baisu... Ilsėkis ramybėje... Šeimai užuojauta, laikykitės...

užuojauta

labai gaila kad taip atsitiko iįlsekis ramybeje užuojauta seimai

o jei

Kazko nesitiki kad siaipsau tik del smulkmenu nusizude, bus uz jo nugaros didesni, katrie priverte, gal net pats uosvis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS