Siekis – prieiti prie krantinių per „Memelio miestą“ | kl.lt

SIEKIS – PRIEITI PRIE KRANTINIŲ PER „MEMELIO MIESTĄ“

Politikai užsimojo atverti dar daugiau erdvių klaipėdiečiams patekti prie marių, tačiau tokie jų planai gali būti sunkiai įgyvendinami.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete trečiadienį svarstyta, kaip klaipėdiečiams laisvai prieiti prie marių per teritoriją, kurią valdo bendrovė „Memelio miestas“.

„Savivaldybės yra tokia strategija, kad būtų kuo daugiau vietų, kur miestiečiai galėtų prieiti prie marių ne tik per šventes, bet kiekvieną dieną. Krantinės ties „Memelio miestu“ yra statiniai ir Uosto direkcija neprieštarauja, kad klaipėdiečiai jomis naudotųsi“, - teigė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Tačiau bendrovės „Memelio miestas“ direktorius Darius Anužis žodžių į vatą nevyniojo – patekti prie marių galimybė labai menka.

„Tris krantinės ties mūsų teritorija yra griežto naudojimo režimo, nes čia švartuojasi laivai, plaukiojantys su užsienio šalių vėliavomis, tad ta zona yra pasienio. Kitos krantinės – įlanka netoli Šiaurės rago tokio griežto statuso neturi, tačiau prie jų švartuojasi laivai ir mums reikėtų pasirinkti, ar leisti jiems švartuotis, ar prileisti prie marių žmones“, - kalbėjo D.Anužis.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl „Memeno miestas“ nelabai pageidauja savo teritorijoje prie marių prileisti žmonių yra ir atsakomybė.

„Jei kas nors nukris nuo krantinių ir nusisuks sprandą, atsakyti turėsiu aš. Be to, teritorijoje vyksta darbai, remontuojami laivai, tad ir patiems žmonėms būtų nesaugu, kad nepapultų po kokia technika“, - aiškino D.Anužis.

Jis teigė, jog neleisti švartuotis laivams, kurie vėliau remontuojami, tiesiog negali, nes tai yra bendrovės pajamos.

„Ekonominė situacija mums taip išsukinėjo rankas, kad apie geranoriškumą miestiečiams sunkiai galime galvoti“, - neslėpė D.Anužis.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narys Algirdas Grublys pateikė dar vieną idėją – ties krantinėmis, prie kurių gali švartuotis tik nedideli laivai, įrengti žuvų turgų. Taip esą bus išspręsta problema, kad miesto centre nėra kur įsigyti šviežių žuvų, o ir naujas traukos objektas pagyvintų patį „Memelio miestą“.

„Galvoju apie tai, tačiau tai įgyvendinti taip pat labai problematiška“, - tikino D.Anužis.

Kai jis paliko salę, kur vyko komiteto posėdis, A.Vaišvila replikavo, jog viską galima padaryti, reikia tik noro.

„Manau, reikia šiek tiek paspausti ir klausimą tikrai išspręsime“, - pirmininkui antrino A.Grublys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

klausimelis

kada bus sutvarkyti tarpai tarp suoliuku, kurie stovi palei Danes upe? niekada ir niekur nemaciau tokios betvarkes-juk tai tik nelaimei prisisaukti padaryta, p.Grubliauskai, prasom tvarkos, pasistenkite, juk ir jusu vaikuciai gali ikristi, daug nereikia, tik zvilgtereti i Danes upe.

Agitacija

Vaišvila pradeda priešrinkiminę asmeninę ir Libsąjūdiečių kampaniją? Logikos nėr, bet pasipiarint galima? Klounai ir tiek.

vycka

ne viena karta rasiau komentarus tokiu straipsniu tematika .ir tik Lietuvai atgavus nepriklausomybe,ir dabar kai pasirodo straipsniai tema apie LAISVA PRIEJIMA MIESTIECIAMS PRIE MARIU o priejimo zmguimieste nebera ir ka zadejo visi tai tik BLEFAS nera laisvo priejimo viskas uzkalta tvorom, privatizuota okupuota ivairiu veikeju ir firmu firmeliu.norit pakvepuot tyru oru pasigrozet vaizdais i marias isijunkit TV ir megaukites kitos iseities nera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS