Visi kartu galėtume daugiau | kl.lt

VISI KARTU GALĖTUME DAUGIAU

Šaunu, kad mūsų miestas tvarkosi, gerėja miesto infrastruktūra, gatvės panašėja į europietiškas ir patys galime smagiai pralėkti, ir tvarkingai riedančiu mero poršu pasigrožėti.

Tačiau miestas – ne tik gatvės. Tikėtina, kad kitame etape bus sutvarkytos įvažos į kiemus, įrengtos automobilių stovėjimo vietos daugiabučių kiemuose.

Matomi pozityvūs mero verslininko veiksmai tvarkant miestą, tačiau pasigendama dialogo su miestiečiais, atrodo, kad susidaręs vakuumas tarp valdžios ir miesto gyventojų. Trūksta dialogo formuojant mūsų miesto viziją. Kas bus, kai sutvarkysime visas miesto gatves, įvažas į kiemus, išspręsime parkavimo klausimus daugiabučių kiemuose?

Ką mano apie miesto viziją architektų bendruomenė, ką siūlo menininkai, kokia akademinės bendruomenės atstovų nuomonė? Galbūt kažkur kabinetuose šie klausimai ir derinami, bet viešoje erdvėje šių diskusijų, atviro miesto valdžios bendravimo su miestiečiais trūksta. Todėl kartais ir gerais norais grįsti darbai, pavyzdžiui, medžių atnaujinimas Kauno mieste sukelia priešpriešą tarp miestiečių.

Manau, tikslinga būtų pasekti jau esamu pavyzdžiu, kai visi Lietuvos piliečiai teikia pasiūlymus projektui "Idėja Lietuvai", o kauniečiai galėtų teikti pasiūlymus "Idėja Kaunui". Kaip teisingai pastebėjo "Idėjos Lietuvai" iniciatoriai, visi pokyčiai prasideda nuo idėjos. Kauniečiai – žmonės verslūs ir inovatyvūs, todėl, manau, siūlymų nepritrūks ir mes visi kartu sukursime šviesesnį, jaukesnį ir saugesnį Kauną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

reikia miestui transporto

Kaunas turi taip sutvarkyti transporta,kad jis tarnautu miesto žmonėms,o ne privačiam verslui.Turi pagrinde kursuoti miesto transportas,o ne mikriukai. Vaikai ir jaunimas negali pasiekti centro,lankyti kino ar muzieju,galu gale pasivaikstineti po centra,susitikti su draugais ten gyvenanciais.Perkam mėnesinius bilietus,o važinėti neturime galimybes pilna savaite.

Anonimas

Diskusijos reikia butinai

saulius

As irgi taip galvojau, ir neklydau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS