Ar leisti balsuoti 16-mečiams? | kl.lt

AR LEISTI BALSUOTI 16-MEČIAMS?

Seime nuskambėjus siūlymui savivaldybių tarybos rinkimuose leisti balsuoti asmenims, dar nesulaukusiems pilnametystės, visuomenė susipriešino. Dalis gyventojų tokiam siūlymui linkę pritarti, o kiti mano, jog 16-mečių pasaulėžiūra dar nepakankamai susiformavusi, kad galėtų atsakingai ir objektyviai rinkti valdžią.

Tomas:

– Paaugliai yra dar besiformuojančios asmenybės. Jie nėra sukaupę pakankamai gyvenimiškos patirties, kad galėtų priimti tokius atsakingus sprendimus. Balsavimo teisę reikėtų suteikti tik nuo 18 metų, kai žmogus jau laikomas fiziškai ir psichologiškai subrendusiu.

Vida:

– Yra toks posakis: vienas gimsta jau suaugęs, o kitas ir visą gyvenimą vėją laukuose vaiko. Viskas priklauso nuo paties žmogaus, jo suvokimo lygio. Kai kurie paaugliai protingesni už daugumą vidutinio amžiaus žmonių. Vis dėlto, manau, nereikėtų vaikų velti į politiką. Viskam ateina savas laikas. Prisiminusi save tokių metų, abejoju, ar balsuodama būčiau priėmusi tinkamą sprendimą.

Vidmantas:

– Apie šį pasiūlymą girdėti dar neteko. Manau, kad tokių metų jaunuoliai dar nėra pakankamai įsigilinę į politiką. Man 19, galiu pasakyti, kad prieš keletą metų dar tikrai nebūčiau galėjęs balsuoti. Jaunimui visai ne tas galvoje. Žinoma, pasidomėti politine situacija galima, tačiau balsuoti – nereikėtų.

Arvydas:

– Manau, 16 metų sulaukęs žmogus yra pakankamai sąmoningas ir protingas. Pats turiu vaikų. Kai jie buvo paaugliai, politika itin nesidomėjo. Vis dėlto, jeigu tada būtų galėję balsuoti, tikiu, būtų pasirinkę teisingai.

Laurynas:

– Balsuoti leisti tikrai negalima. Galiu drąsiai teigti, jog dauguma 16-mečių politika nesidomi. Norint rinkti valdžią, reikia turėti bent menką supratimą, kas ten vyksta. Kažin ar paaugliams tai rūpi. Pats balsuoju kasmet, bet, atsukus laiką atgal, drįsčiau abejoti, ar rinkimų metu būčiau pasirinkęs objektyviai.

Leonas:

– Tokiam siūlymui tikrai nepritariu. Tokio amžiaus asmenis dar galima vadinti vaikais. Dauguma dar neturi tvirtos nuomonės ir požiūrio apie politiką, politines partijas, kandidatus. Naiviais rinkėjais galima lengvai manipuliuoti.

Violeta:

– Abejoju, ar ką tik pasus gavęs jaunimas gali rinkti valdžią. Manau, kad šis siūlymas yra nelogiškas ir jam pritarta nebus.

GALERIJA

  • Ar leisti balsuoti 16-mečiams?
  • Ar leisti balsuoti 16-mečiams?
  • Ar leisti balsuoti 16-mečiams?
  • Ar leisti balsuoti 16-mečiams?
  • Ar leisti balsuoti 16-mečiams?
  • Ar leisti balsuoti 16-mečiams?
  • Ar leisti balsuoti 16-mečiams?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

vadas

o kodėl neįvedus įstatymo, kad balsuoti privalo visi net ir ka tik gimę, tačiau turintys gimimo metrikus..., juk ar taip ar kitaip lietuvoje neišrenkami normalūs ir atsakingi žmonės.., jau vien tai, kad tariamai tape deputatais sulaužo pagrindini lietuvos įstatimą..,kadangi tampa nepakaltinamais su imunitetais tarsi psichikos ligoniai.., nors konstitucijos vienas iš straipsnių teigia, kad prieš įstatymą esame visi lygus.., todėl vadovaujantis jau tuo įstatymu seimas negalėtu priiminėti įstatymų arba visi lietuvos gyventojai privalėtu turėti imunitetus

Seime nuskambėjus siūlymui,

norėtus žinoti,- kas tie siūlytojai? kai alkoholį gerti, tai reikia laukti brandos metų, o balsuoti jau galima leisti nuo darželio. Manau čia ne iš gero gyvenimo tokie siūlymai, tačiau rinkimuose dalyvauti taip pat reikia sulaukti brandaus 21 metų

Nejuokinkite pasaulio

tai gal nuo 12 metų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS