Ar reikalinga elektroninė balsavimo sistema? | kl.lt

AR REIKALINGA ELEKTRONINĖ BALSAVIMO SISTEMA?

Jau daugelį metų pareigą tėvynei atliekantys žmonės per rinkimus drausmingai žygiuoja į balsuoti skirtas kabinas. Vis dėlto technologijų amžiuje kai kuriems klaipėdiečiams šis balsavimo būdas atrodo atgyvena.

Edita:

– Elektroninė balsavimo sistema būtų išties puikus sprendimas. Jeigu įdiegiant šią sistemą būtų užtikrintas duomenų saugumas, idėją tikrai palaikyčiau. Manau, pati šia galimybe taip pat pasinaudočiau. Yra daugybė žmonių, kurie sunkiai vaikšto, negali išeiti iš namų. Tokia balsavimo tvarka jiems būtų priimtinesnė. Elektroniniu būdu savo balsą už pasirinktą kandidatą galėtų atiduoti ir užsienyje gyvenantys lietuviai.

Vaida:

– Rinkimų metu be reikalo sunaudojama labai daug popieriaus. Visi žino, kad dėl to kertami medžiai, gamtai daroma žala. Elektroninė balsavimo sistema nors iš dalies prisidėtų prie gamtos išsaugojimo.

Inesa:

–Tai būtų labai naudingas sprendimas. Sergantys žmonės arba mažus vaikus auginančios mamos kartais negali išeiti iš namų. Turint galimybę atiduoti savo balsą elektroniniu būdu, kliūčių turbūt nekiltų. Žinoma, šis sprendimas labiau patiktų jaunimui, mat ne visi senoliai "draugauja" su technologijomis.

Jurgita:

– Elektroniniam balsavimui pritarčiau su sąlyga, kad bus užtikrinta visapusiška asmens duomenų ir balsavimo rezultatų apsauga. Tokiu atveju šia galimybe pasinaudočiau ir pati.

Vladislovas:

– Pats tokiu būdu tikrai nebalsuočiau. Man asmeniškai tokių naujovių nereikia. Smagu atėjus į balsavimo vietą pajausti tą rinkimų įtampą, emocijas. Internetu to nepatirsi. Juk rinkimai vyksta ne taip ir dažnai.

Eduardas:

– Žinoma, kad tokia sistema yra reikalinga. Žmonėms nereikėtų eiti į balsavimo vietas, skirti tam papildomai laiko. Manau, kad įdiegus šią naujovę būtų pasirūpinta ir reikiamu duomenų saugumu. Pats tikrai balsuočiau internetu.

Elena:

– Internetu nesinaudoju, tad man elektroninė balsavimo sistema visiškai neaktuali. Vyresniems žmonėms reikia pavaikščioti, pasižmonėti, nesėdėti namuose. Jaunimas gali balsuoti ir internetu.

Karina:

– Jeigu sistema būtų saugi, kodėl gi ne. Juk internetu atliekame pinigų pervedimus, įvairias banko operacijas. Manau, kad lietuviams reikėtų leisti balsuoti elektroninėje sistemoje.

GALERIJA

  • Karina
  • Edita
  • Vaida
  • Jurgita
  • Vladislovas
  • Elena
  • Eduardas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuomonė

senai laikas suteikti galimybę balsavimą jaunimui.Nes šis XX amžiaus balsavimas senai tapo nepopuliariu,ypatingai tarp jaunosios kartos. Elektroninis balsavimas duotų galimybę amžiams atsikratyti bebrų ir gandrų.

senolis

as neturiu jokiu elektroniku paliksiu nebalsaves jaunimas net pinigus nusipaiso ka daryt pagyvenusiem ar senolius nurasot

Jo

Eikit jūs, troliukai... Piniginiai atsskaitymai seniai praktiškai persikėlė į elektroninę erdvę. Na, ar daug pavogė iš jūsų sąskaitų, kol patys su malonumu nepadiktuojate žulikams savo prisijungimo duomenų ir sąskaitų numerių? Na taip, yra tokių, kurie gavę savo išmokas tuoj puola prie bankomato, verčia viską grynais ir verkia, kad bankai plėšikauja. Parduotuvėse atsiskaito ne kortele, o pirma "nusiima" iš bankomato, kad atsiskaityti grynais. Dėl duomenų apsaugos seniai sugalvoti apsaugos būdai.Kad ir prisijungimas ta pačia banko kortele ar ID. Jei jau ta technikos pažanga laikytina tik blogiu, tai ko lindite ištisai komentaruose ir vemiate be saiko ant visų ir visur? Čia tokia profesija nauja? Ta, kur st.Peterburge ištobulinta? Stos nauja valdžia ir vėl dergsite be saiko ant visų ir ant visko, nes toks įprotis. Refleklsas, tampantis besąlyginiu. Visur tik vagys, aferistai, o patys -tyrumo įsikūnijimas, nors ir beviltiški nepraustaburniai? Ech, troliukai jūs troliukai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS