Klaipėdiečiai apie tvarką vaistinėse: tai – absurdas | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI APIE TVARKĄ VAISTINĖSE: TAI – ABSURDAS

Vaistų karštinė pasiekė ir pajūrį. Anksčiau be receptų vaistinėse reikiamų medikamentų galėję įsigyti klaipėdiečiai netveria pykčiu apsilankę pas vaistininkus. Pasikeitusia tvarka piktinasi ne tik gyventojai, bet ir medikai, kurie jaučiasi tapę atpirkimo ožiais.

Aleksandra:

– Aš pati esu gydytoja ir galiu pasakyti: ši situacija pasiekė apogėjų. Šiandien manęs žmogus prašė išrašyti receptą kalcio preparatams. Mano galva, situacija yra šiek tiek perdėta. Tiek vaistininkai perlenkia lazdą, tiek ir patys pacientai, todėl padėtis – labai užaštrėjusi. Bet iš esmės yra būtina peržiūrėti receptinių vaistų sąrašą. Gal čia neverta ieškoti sąmokslo teorijų, o gal vyksta kažkokie kiti dalykai, nuo kurių norima nukreipti gyventojų dėmesį. Šiuo metu žmogui, kuris kenčia nuo migrenos, dėl vaistų tenka nueiti kryžiaus kelius. Pirma jis turi patekti pas šeimos gydytoją, tada dar laukti mažiausiai pusantro mėnesio eilėje, kad patektų pas neurologą. Situacija labai bloga. Kol tvarka nebus peržiūrėta, nieko nebus. Nuo sausio 1-osios pas šeimos gydytojus žmonėms bus privalu patekti per 7 dienas. Ar tai realu? Gydytojų juk mažėja.

Eugenija:

– Dar neteko pirkti vaistų šiomis dienomis, bet mačiau pranešimus apie naująją tvarką. Tikrai paracetamoliui reikia recepto? Absurdas. Jei jau dėl galvos skausmo reikės eiti pas gydytoją recepto vaistams, tai kas čia bus toliau? Aš mažai sergu, bet jei dėl elementarių vaistų reikės tiek vargti, tai čia yra didelė nesąmonė, žmonėms tik problemų papildomų pridaryta. Poliklinikose ir taip ilgos eilės. Su temperatūra tenka sėdėti ir laukti. Nejaugi žmogus turi iš anksto imti taloną pas gydytoją, lyg jis žinotų, kada susirgs. Jei dar esi jaunesnis žmogus, eilėje prie gydytojo kabineto į tave kiti kreivai žiūri.

O prezervatyvams nuo šiol irgi reikės recepto?

Aleksandras:

– O prezervatyvams nuo šiol irgi reikės recepto?

Nina:

– Nematau bėdos. Ko man reikia, aš viską gaunu. Einu pas savo šeimos gydytoją, išrašo visus receptus ir einu į vaistinę. Turiu gerą gydytoją, visuomet išklauso. O recepto prašau dviejų mėnesių kursui. Ir neturiu jokių problemų. Nemanau, kad čia labai jau blogai. Aš pati esu jau prosenelė.

Ramunė:

– Dar neprireikė vaistų. Bet jei suskaustų, net nežinočiau, kaip elgtis. Girdėjau, kad nuo skausmo vaistų nebeįsigysime vaistinėse. Nesąmonė. Mano mama skundėsi, jog dėl vaistų turės laukti talono pas gydytoją.

Kristina:

– Aš neturiu nuomonės, vaistus perku retai. Stengiuosi pakentėti ir praeina. Nelabai gerai, kad kai kurių vaistų neparduoda be recepto, kai kurias prekes reikėtų pardavinėti laisviau. Tačiau yra tokių preparatų, kurių prekybą verta kontroliuoti. Bet viskas priklauso nuo žmogaus. Jei vienas vartoja daugybę vaistų, gal kitas visai jų nevartoja.

GALERIJA

  • Aleksandras
  • Kristina
  • Eugenija
  • Ramunė
  • Nina
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

fntt

kodel jokiom institucijom nerupi, kad vaistines eile metu pazeidinejo istatymus ir pardavinejo receptinius vaistus be receptu? cia tikrasis skandalas turetu buti

Godumas

Manote farmacininkams rūpi , kad mes kuo patogiau nusipirktume nereceptinių vaistų ? Degalinės dirba visą parą , ne taip kaip vaistinės . Manau , jiems rūpi tik jų pelnas , todėl dabar ir kelia isterikas dėl receptinių vaistų :) Jiems dzin, kad mokate vos ne paskutinius pinigus .Štai - sužlugdys vaistų mažmeninę prekybą :)))) ---Farmacijos verslo atstovai priešinasi siūlymui kai kuriuos nereceptinius vaistus pardavinėti degalinėse bei parduotuvėse. Jie tikina, kad tai neatpigins vaistų, nes prekių kainos degalinėse paprastai yra didesnės. Lietuvos farmacijos sąjungos prezidentas sako, jog taip būtų sužlugdyta vaistų mažmeninė prekyba. ---

skaitau ir

stebiuosi raštingais komentatoriais , tik gaila , kad skaityti taip ir neišmoko :) Paracetamoliui recepto nereikia , nosį galite skalauti naminiu druskos tirpalu ar pirkti vaistinėje jūros druskos purškiklį - tik skalaukite :) kur ta eilė 2 savaitės , pas šeimos gydytoją ? Reikia turėti galvą , pasidomėti ir susivokti ko eini pas gydytoją bei negaišinti dėl paracetamolio . Rašo vėjų vėjus , svarbu pūsti burbulą . mano nuomone , prie to pūtimo labai prisidėjo konservatoriai , perkantys paracetamolį su receptu :))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS